Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Από Σεπτέμβρη η εκτέλεση αναλωσίμων θα γίνεται εντός 10 ημερών

Είδαμε προχθές όλοι ένα μπλοκάρισμα στην εκτέλεση γνωματεύσεων αναλωσίμων που είχαν υπερβεί το όριο των 10 ημερών από την έκδοσή τους. Αυτό ακυρώθηκε την επόμενη μέρα (δείτε ΕΔΩ), αλλά όπως είχαμε προειδοποιήσει σύμφωνα με τις πάντα έγκυρες πληροφορίες μας τελικά θα γίνει και αναμένουμε τις ακριβείς συνθήκες εφαρμογής.

Παράλληλα μπήκαν και κόφτες στη συνταγογράφηση!
 
Δείτε το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ:


 
Αθήνα, 24-8-2017
Αρ. Πρωτ.: ΔΒ4Γ/Γ55/17/οικ. 35588

  
ΘΕΜΑ : «Σχετικά με ημερομηνία εκτέλεσης γνωματεύσεων αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και λοιπών ιατροτεχνολογικών προϊόντων»
 

Θέτουμε υπόψη σας ότι οι γνωματεύσεις αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής που θα εκδοθούν από 1-9-17 στο ηλεκτρονικό σύστημα θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης δέκα (10) ημέρες από την έκδοσή τους. 

Εξαιρούνται οι γνωματεύσεις για τα παρεχόμενα είδη του άρθρου 15 του ενιαίου κανονισμού παροχών ΕΟΠΥΥ (π.χ. αναπνευστικές συσκευές, ακουστικά βαρηκοΐας, οξυγονοθεραπεία, οπτικά, ορθοπεδικά είδη κτλ.) όπου η προθεσμία εκτέλεσής τους ορίζεται στις τριάντα (30) ημέρες από την έκδοσή τους.
 

Για τις γνωματεύσεις αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής με προγενέστερη ημερομηνία έκδοσης από την 1/9/2017 ισχύει το πρότερο καθεστώς.
 

Επίσης, δε θα επιτρέπεται να επαναληφθεί η έκδοση επόμενης γνωμάτευσης παρά μόνο δέκα (10) ημέρες πριν ολοκληρωθεί το διάστημα που καλύπτεται από την προηγούμενη εκτέλεση.
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ

Επ. Καθηγητής Παν. Πειραιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: