Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ημερομηνία έκδοσης τιμολογίων

υπενθυμίζεται ότι προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία , η ημερομηνία έκδοσης τιμολογίων οφείλει να είναι η τελευταία εργάσιμη του 2017 κ δε δύναται η έκδοση τιμολογίων για πωλήσεις του 2017 με ημερομηνία του 2018..
Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1010/2005,
τα στοιχεία αξίας του άρθρου 12 του ΚΒΣ, τα οποία εκδίδονται μηχανογραφικά και σημαίνονται με τη χρήση Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. κάθε μήνα, επεκτείνονται οι προθεσμίες έκδοσης μέχρι την 15η ημέρα του επομένου μήνα με ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα του προηγούμενου, με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και την αποφυγή καταλογισμού τυπικών παραβάσεων. Σχετικά, η ΠΟΛ.1004/2004 αναφέρει ότι για την εφαρμογή της διάταξης αυτής και όσον αφορά την αρχή της ενιαίας αρίθμησης, γίνεται δεκτό ότι τα φορολογικά στοιχεία μπορεί να εκδίδονται από τα χρησιμοποιούμενα στελέχη των τρεχουσών συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται η χρήση ιδιαίτερης σειράς.
Επισημαίνεται ότι, από τη διάταξη αυτή, προκύπτει επίσης ότι, τα φορολογικά στοιχεία αξίας του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ., που πρέπει να εκδοθούν κατά την τελευταία ημέρα της διαχειριστικής περιόδου, εξακολουθούν να εκδίδονται μέχρι την εικοστή (20η) ημέρα του επόμενου από τη λήξη της χρήσης μήνα, με ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα της οικείας χρήσης (31/12 ή 30/6) κατά τα ειδικότερα οριζόμενα με τις διατάξεις της παραγράφου 15 του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: