Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Επιτρέπονται κανονικά οι χονδρικές πωλήσεις από φαρμακείο προς φαρμακείο.

Παρά τις διάφορες ερμηνείες που δόθηκαν για το άρθρο 32 του νόμου 4272/2014 το υπουργείο έρχεται να ξεκαθαρίσει σε απάντηση των φαρμακοποιών και μελών της ΚΙΝΕΦ- Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη Χρήστου Ξανθόπουλου, Αθανάσιου Ξάνθου και Χαράλαμπου Σαρδέλη ότι οι χονδρικές πωλήσεις μεταξύ φαρμακείων επιτρέπονται.
Δυστυχώς, κάποιοι από πλευράς εταιριών αλλά και συνδικαλιστών που πλέον βρίσκονται στο περιθώριο και που μας ήθελαν μονάδες ακολουθώντας το ρητό διαίρει και βασίλευε, διέρρεαν ότι οι μαζικές αγορές παραφαρμακευτικών προϊόντων πολλών συνεργαζόμενων φαρμακείων ήταν παράνομες !!!
Παρότι αυτό θα ήταν παράλογο για μια ελεύθερη οικονομία οι συνάδελφοι της ΚΙΝΕΦ παρέθεσαν μια ξεκάθαρη επιχειρηματολογία πράγμα που το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει λέγοντας ότι "όπως ορθώς αναφέρουν οι φαρμακοποιοί κ.κ. Χρήστος Ξανθόπουλος, Αθανάσιος Ξάνθος και Χαράλαμπος Σαρδέλης, όλα τα καταστήματα λιανικής δύνανται βάσει νόμου, να εκδίδουν προς άλλα συνεργαζόμενα καταστήματα τιμολόγια χονδρικής. Στη φαρμακευτική νομοθεσία, από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει διάταξη που απαγορεύει την πώληση παραφαρμακευτικών προϊόντων σε χονδρική τιμή από ένα φαρμακείο σε άλλο"
Όσον αφορά το νόμο 4272/2014 το Υπουργείο είναι ξεκάθαρο. " Το εν λόγω άρθρο αφορά κυρώσεις που επιβάλλονται σε φαρμακεία που πωλούν χονδρικώς φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε φαρμακαποθήκες και όχι σε άλλα φαρμακεία"
Στη τελευταία παράγραφο το Υπουργείο απαντάει στο ερώτημα της χονδρικής πώλησης από φαρμακείο προς άλλο φαρμακείο ομοιοπαθητικών και άλλων γαληνικών σκευασμάτων λέγοντας ότι δε προβλέπεται από το νόμο.

Ακολουθεί η πρωτότυπη επιστολή-κάντε κλικ πάνω στην επιστολή να τη διαβάσετε




Δεν υπάρχουν σχόλια: