Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ  ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ3 ΗΜΕΡΩΝ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΕΟΠΥΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ..συνεπώς ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ολοι στον ΟΠΑΔ (ΕΟΠΥΥ εκεί που καταθέτουμε τις συνταγές) και τη Δευτέρα να τα έχουμε επιστρέψει!
Τα τιμολόγια πρέπει να είναι γραμμένα , αντιστοίχως με το Φεβρουάριο. Όσοι έχετε πρόβλημα και μπερδεύεστε , χρησιμοποιείστε τη φόρμα του ΚΜΕΣ, όπως και το Φεβρουάριο..
Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ προς ΠΦΣ, κοινοποίηση: Περιφερειακές διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, ΚΜΕΣ, speedex

Θέμα: «Σχετικά με διόρθωση τιμολογίων φαρμακείων

Ιανουαρίου 2014 και την συμπλήρωση της συγκεντρωτικής κατάστασης»
Σχετικό: Έγγραφο μας Π60/6/27-2-2014

Α. Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό κατά την κατάθεση λογαριασμών φαρμακείων μηνός Ιανουαρίου 2014 παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην συμπλήρωση των τιμολογίων των φαρμακείων. Τα περισσότερα τιμολόγια δεν έχουν συμπληρωθεί με βάση το συνημμένο υπόδειγμα του ανωτέρου σχετικού εγγράφου, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επεξεργασία τους και την ορθή αποτύπωση της φαρμακευτικής δαπάνης και του ποσού που πρέπει να αποδοθεί προς τα φαρμακεία.

Για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η επιστροφή του συνόλου των τιμολογίων μηνός Ιανουαρίου προς τα φαρμακεία. Για όσους φαρμακευτικούς συλλόγους διαθέτουν διανεμητικό λογαριασμό τα τιμολόγια θα αποσταλούν από την ΚΜΕΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους , ενώ για τα υπόλοιπα φαρμακεία θα αποσταλούν στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις που ανήκουν τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί οφείλουν με την παραλαβή των τιμολογίων τους να ελέγξουν την ορθή καταχώρηση των ποσών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών όπως έκαναν και κατά την αποστολή των συνταγών Φεβρουαρίου.
Ενημέρωση απο Χαρίση Ιωάννη: Έπειτα από προσωπικό τηλεφώνημα στην ΚΜΕΣ, η ΚΜΕΣ μου απάντησε ότι όσοι έχουν 100% τα τιμολόγια του Γενάρη σωστά κομμένα, αλλά έχουν διαχωρίσει ευρώ σε φάρμακα και ευρώ σε εμβόλια, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και θα τα κάνει δεκτά. Όμως , επειδή άλλα λένε στον έναν και άλλα στον άλλον, καλό είναι να διορθώσουνε και όσοι έχουν κάνει το διαχωρισμό, και να γράψουνε εκ νέου τιμολόγια, αφαιρόντας, (παρανόμως κατά την άποψη μου) τα ευρώ μόνο από τα Φάρμακα , ώστε να ταυτίζονται  η περιγραφή στις καταστάσεις της ΚΜΕΣ, με την περιγραφή των τιμολογίων.. Μέχρι Τρίτη Μεσημέρι καλό είναι να είναι όλα έτοιμα, και μην τα αφήσετε όλα την Τετάρτη πρωί, τελευταία στιγμή. Για οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση , θα σας ειδοποιήσουμε.

Τα τιμολόγια θα ταχυδρομηθούν από την ΚΜΕΣ προς τα κέντρα υποβολής έως την Τετάρτη 26-3-2014. Μετά από την παραλαβή των τιμολογίων τα κέντρα υποβολής οφείλουν να ενημερώσουν τα φαρμακεία ώστε να προσέλθουν να παραλάβουν τα τιμολόγιά τους. Για να μην προκύψουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2014 η όλη διαδικασία παραλαβής, συμπλήρωσης/διόρθωσης και επανυποβολής των τιμολογίων από τα φαρμακεία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και τα κέντρα υποβολής αποστέλλουν άμεσα τα τιμολόγια προς την ΚΜΕΣ μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας.


Β. Όσον αφορά στη συμπλήρωση της συγκεντρωτικής κατάστασης του λογαριασμού του φαρμακείου σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που προκύπτει επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ λόγω ελάφρυνσης στη συμμετοχή του ασφαλισμένου, αυτή συμπεριλαμβάνεται στην στήλη «επιβάρυνση ΕΟΠΥΥ» της συγκεντρωτικής κατάστασης. Συνεπώς, δεν απαιτείται η τροποποίηση της υπάρχουσας συγκεντρωτικής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: