Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ

   





        Θέμα χρόνου η εμφάνιση κρουσμάτων στην Ελλάδα Θέμα χρόνου θεωρούν την εμφάνιση κρούσματος του COVID-19 και στην Ελλάδα οι επιστήμονες, μετά μάλιστα και τα δεκάδες περιστατικά που εμφανίστηκαν στην Ιταλία. Νωρίτερα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους υπουργούς για όλα τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα, ενώ αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδρομές σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προς την Ιταλία και ενημερώνονται φοιτητές και καθηγητές που θα ταξιδέψουν στη χώρα. Καθώς τα φαρμακεία και τα Κέντρα Υγείας αποτελούν τον πρώτο σταθμό επαφής με ασθενείς, μερικά μέτρα προστασίας είναι:
1) Να αερίζεται πολύ καλά και τακτικά ο χώρος του φαρμακείου και να απολυμαίνονται τακτικά οι επιφάνειες εργασίας.
2) Οι φαρμακοποιοί να τηρούν απόσταση ενός μέτρου από ασθενείς που βήχουν, φταρνίζονται ή/και έχουν πυρετό.
3) Να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό συχνά και με διάρκεια 20 δευτερολέπτων κάθε φορά. Τα αντισηπτικά διαλύματα (συγκεκριμένα με 80% ethanol ή 75% isopropyl alcohol) πρέπει να απλώνονται σε όλες τις πλευρές των χεριών και των δακτύλων έως ότου εξατμιστούν τελείως.
4) Να έχουν σε απόθεμα αντι-ιικά φάρμακα, αντιμικροβιακούς παράγοντες, αντιπυρετικά και αναλγητικά σκευάσματα, κορτικοστεροειδή και αντισηπτικά χεριών.
 5) Να γνωρίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς της περιοχής τους, ώστε να παραπέμπουν εκεί άτομα με πυρετό και βήχα ιδιαίτερα αν έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: