Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΔΡΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ -ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ
26-29/03/2020
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 670€ 
(ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ  ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ)
ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/01 (Πληροφορίες - κρατήσεις ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ τηλ.24310-76106 υπεύθυνη κα Λίτσα Ζαφείρη )
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES
26/03/20  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ  07.15 - 09.25 (AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ)
29/03/20 TEΛ ΑΒΙΒ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   21.05 -23.30 (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ)
ΔΙΑΜΟΝΗ: SHEPHERDS HOUSE HOTEL 4* (BΗΘΛΕΕΜ)  
 www.shepherds-house.com ,   Διεύθυνση: Shepherds Field، Beit Sahour Bethlehem
*Ελάχιστη συμμετοχή ατόμων 40 
H τιμή περιλαμβάνει:
  • Mεταφορά με πούλμαν από την πόλη μας στο αεροδρόμιο της Θες/κης και επιστροφή.
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις(πτήσεις όπως παραπάνω)
  • Διαμονή(3 νύχτες) στο Shepherds House or similar στην περιοχή της Βηθλεέμ
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις , ξεναγήσεις – όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
  • Έμπειρος αρχηγός -συνοδός καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνει:
  • Ανάβαση με το Τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος 15€(για όσους επιθυμούν)
  • Φιλοδωρήματα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 
·       Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο (προσοχή δεν πετάτε με ταυτότητα στο Ισραήλ)
·       Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
·       Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
·       Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η μέρα Πέμπτη: Ιερουσαλήμ, Πατριαρχείο,
Ιερός Ναός της Αναστάσεως, προσκυνηματική ξενάγηση εντός του Ναού, Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση 
Αφιξη στις 09.30 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, έλεγχος διαβατηρίων , αποσκευές . αναχώρηση με το πούλμαν για την Ιερουσαλήμ, επίσκεψη στο Πατριαρχείο, (πιθανή συνάντηση με τον Πατριάρχη).Στη συνέχεια μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως, Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως.Χρόνος ελέυθερος στην παλιά πόλη για λίγη ξεκούραση.Μετάβαση μέσω της παλιάς πόλης στην Σιών, όπου το Υπερώον, ο τόπος που κοιμήθηκε η Παναγία και ανάλογα με την ώρα μεταφορά στο ξενοδοχέιο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η μέρα Παρασκευή :Βηθανία, Ιεριχώ, Σαραντάριο Όρος, Ιορδάνης με τελετή του Αγιασμού, Αγιος Γεράσιμος, Ζακχαίος.
Πρωινό και μετάβαση στην Ιερά Μονή Ιερά Μονή των αδερφών του Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία .Στη συνέχεια αναχωρούμε  μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών.  Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων.  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση. 
3η μέρα Σάββατο:Βηθλεέμ, Αγιος Σάββας, Άγιος Θεοδόσιος, Ποιμένες,  Όρος των Ελαιών, Γεθσημανή Μνήμα της Παναγίας και Κήπος της Γεθσημανής
Πρωινή αναχώρηση για Ιουστινιάνειο Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε στο ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο σπήλαιο με τα λείψανα των σφαγιασθέντων νηπίων από τον Ηρώδη και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου.   Προσκύνημα στην ιερά Μονή των Ποιμένων και άμεση αναχώρηση για την αυστηρότερη κοινοβιακή Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Νεκράς Θαλάσσης και στο σπήλαιο των Μάγων, όπου βρίσκεται στην Ι. Μ. του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Συνεχίζουμε για το όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και η εμφάνισή Του μετά την Ανάσταση Του.Στη συνέχεια θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.  Εδώ θα πρσοκυνήσουμε ευλαβικά την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας.   Επίσκεψη στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας του Χριστού μας από τον Ιούδα και ο Βράχος της Αγωνίας.
Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση. 
4η μέρα Κυριακή: Εκκλησιασμός / Όρος του Ναού, Τείχος των Δακρύων, Εβραικό τετράγωνο, Στις 12.00 αναχώρηση για Λήδα και βόλτα στο Τελ Αβίβ.
Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Ασώτου. Για όσους επιθυμούν μπορούμε να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. κ.α.   Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.  Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές.  Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.Αναχώρηση για την πόλη Λήδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου.  Εδώ θα προσκυνή-σουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.    Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανω-μένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.  Σύντομο πέρασμα από την γραφική Γιάφα, στην ακτή της Μεσογείου.  Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην προκυμαία, στα στενάκια και την παραδοσιακή αγορά της πόλης.Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: