Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Απαντήσεις επί ερωτημάτων σχετικά με θέματα σφραγίδων επί των γνωματεύσεων και των παραπεμπτικών

Κατόπιν ερωτημάτων τα οποία έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας επί τουανωτέρω σχετικού, διευκρινίζουμε τα κάτωθι:
 
1) Τα οριζόμενα ισχύουν για την έκδοση και θεώρηση των γνωματεύσεων και παραπεμπτικών, όταν αυτά εκδίδονται στα πλαίσια της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και δεν αφορούν τα έγγραφα τα οποία περιέχονται στον φάκελο νοσηλείας.
2) Για τους μη συμβεβλημένους παρόχους του ιδιωτικού τομέα, οι επιλογές για μονάδα συνταγογράφησης πρέπει να είναι «ιδιωτικό ιατρείο» ή «ιδιωτικό πολυϊατρείο» ή «ιατρική εταιρεία», ενώ για τους συμβεβλημένους αντίστοιχα οι επιλογές είναι «συμβεβλημένο ιατρείο» ή «συμβεβλημένο πολυϊατρείο» ή «συμβεβλημένη ιατρική εταιρεία»






3) Ειδικότερα, οι συμβεβλημένοι πάροχοι, όταν δέχονται ασθενείς στα πλαίσια των 200 επισκέψεων θα πρέπει να επιλέγουν μονάδα συνταγογράφησης «ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ…..» και να χρησιμοποιούν την σφραγίδα, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο Β1) του ανωτέρω σχετικού.

4) Για συνταγογράφηση εκτός των 200 ασθενών, πρέπει να επιλέγουν μονάδα συνταγογράφησης «ΙΔΙΩΤΙΚΟ …….» και να χρησιμοποιούν την σφραγίδα με τα στοιχεία όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο Β3 του ανωτέρω σχετικού.
 

5) Οι γιατροί των δημόσιων δομών υγείας θα πρέπει να επιλέγουν την καταλληλότερη, από τις προτεινόμενες, μονάδα συνταγογράφησης και να ενσωματώσουν στην σφραγίδα τους την επωνυμία του φορέα, εφόσον αυτή δεν προκύπτει από άλλο πεδίο του παραπεμπτικού.
 

Ειδικότερα για τους ελεγκτές ιατρούς, πέραν των στοιχείων που αναφέρονται στην παράγραφο Α) του γενικού εγγράφου, θα πρέπει να προκύπτει ευκρινώς από την σφραγίδα, η ιδιότητά τους, εμφανίζοντας την λέξη «ΕΛΕΓΚΤΗΣ».
 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, οι οδηγίες αυτές, δόθηκαν στους ιατρούς μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Αποτελούν προσπάθεια με στόχο ομοιογενείς κατά το δυνατόν εμφανίσεις επί των γνωματεύσεων και παραπεμπτικών, τόσο των μονάδων συνταγογράφησης όσο και των υπογραφών, και πάντως σε καμία περίπτωση τυχόν ελλείψεις επί μέρους στοιχείων δεν αποτελούν προϋποθέσεις για την μη αποδοχή αυτών.
 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

 
ΡΗΓΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: