Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ενημέρωση από NOVARTIS και ASTRA για τις ελλείψεις φαρμάκων - Πότε θα αποκατασταθούν

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης συναδέλφων φαρμακοποιών αλλά και πολιτών, εγκαινιάζουμε τη στήλη των αναφορών ελλείψεων φαρμάκων από τις ίδιες τις εταιρείες.

Μετά λοιπόν από την ενημέρωση για τις ελλείψεις της Pfizer, σήμερα οιFarmakopoioi επικοινώνησαν με τα εμπορικά τμήματα των εταιρειών Novartisκαι Astra Zeneca.

Συγκεκριμένα λοιπόν, το εμπορικό τμήμα της Novartis μας ενημέρωσε για τις παρακάτω ελλείψεις σκευασμάτων καθώς και για τις ημερομηνίες που αυτές θα αποκατασταθούν.




Tegretol, cubicin 500, desferal εφοδιασμός από αύριο
Voltaren 100 από 2/2
Exforge σταδιακός εφοδιασμός
Santostatin 0,1mg/ml από 16/2
Visken 5 από 16/2
Tasigna από 9/2


Στην εταιρεία Astra Zeneca συναντήσαμε - για πρώτη φορά η αλήθεια - την επιφυλακτικότητα των τηλεφωνητριών στο να μας ενημερώσουν και αφού μας παρέπεμπαν ο ένας στον άλλο, τελικά μιλήσαμε με κάποιον υπεύθυνο ο οποίος απλά μας είπε ότι - σύμφωνα με την εταιρεία - δεν υπάρχει καμιά έλλειψη στην αγορά πλην του Pulmicort 0,5 το οποίο θα διατίθεται από αύριο και πάλι κανονικά.

Οι μαρτυρίες πολλών συναδέλφων πάντως δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της εταιρείας, αφού πολλά είναι τα σκευάσματα εκείνα τα οποία παρουσιάζουν έλλειψη και δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: