Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Print Friendly and PDF


 


Αθήνα,                  15/9/2012

Αριθμ.  Πρωτ.   2699



ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους
 της Χώρας

Τακτικούς Αντιπροσώπους

Αναπληρωματικούς Αντιπροσώπους


Θέμα: Ενημέρωση για την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε :

Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Κρίσιμα ζητήματα παραμένουν:
  • H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία
  • Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών οφειλών .
Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν  την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες .

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας έχει ως εξής:

  1. Ολοκληρώθηκε η εξόφληση των συνταγών Ιουνίου, έστω και αν γίνεται  20 ημέρες αργότερα από τη συμβατική ημερομηνία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η πιστή τήρηση του προτεινόμενου από την Κυβέρνηση χρονοδιαγράμματος, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.
  2. Επιμένουμε στο θέμα της επιμήκυνσης  της παρεχόμενης πίστωσης από τις φαρμακοβιομηχανίες και το φαρμακεμπόριο, το οποίο ζητούμε να ρυθμιστεί με την Υπουργική απόφαση αλλαγής τιμών, που επίκειται.
  3. Παραμένει κυρίαρχο αίτημα μας η υλοποίηση της αύξησης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Ζητούμε την άμεση νομοθέτηση του συμψηφισμού απαιτήσεων φαρμακοποιών από ασφαλιστικά ταμεία και των υποχρεώσεων  τους  προς το Δημόσιο.
  5.  Ζητούμε την διαγραφή φαρμακοποιών από τον  «Τειρεσία» εφόσον  η  ένταξή τους οφείλεται σε υπαιτιότητα του  ΕΟΠΥΥ ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
  6. Μαζί με τα παλαιά χρέη  του 2011 ζητούμε τη προώθηση πληρωμών και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΥΤΕΚΩ, ΔΕΗ, Οίκος Ναύτου κλπ.) που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
  7. Ζητούμε από το Υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση των  ζητημάτων που αφορούν, τον φόρο Υπεραξίας καθώς  και την φορολόγηση  μη εξοφληθέντων τιμολογίων.
  8. Καθορισμός μεταβατικής περιόδου διάρκειας 30 ημερών  μετά την ημερομηνία αλλαγής τιμών φαρμάκων, για διάθεση των αποθεμάτων που αγοράσθηκαν με παλαιές ακριβότερες τιμές.
  9. Δυνατότητα υποκατάστασης συνταγογραφηθέντων σκευασμάτων σε περιόδους ελλείψεων  ή ανεπαρκούς τροφοδοσίας της αγοράς λόγω  «σφιχτής»  πιστωτικής πολιτικής της φαρμακοβιομηχανίας. 

Η  Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε, τα φαρμακεία να άρουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων  σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ.  του ΠΦΣ να επαναλάβει  της κινητοποιήσεις, εάν από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ δεν τηρηθεί το  χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο. 

Αναμένουμε διευθέτηση των θεμάτων αυτών έως τέλος Σεπτεμβρίου και  στη συνέχεια εάν ο διάλογος δεν καρποφορήσει, το ΔΣ του ΠΦΣ συνεκτιμώντας τις εξελίξεις θα συνεδριάσει και θα ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                      ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: