Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16/09

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16/09 για απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Η ακριβής ώρα θα αποσταλεί με μηνυμα την Κυριακή

Η πρόταση που θα κατεβάσει το ΔΣ επισυνάπτεται παρακάτω.( Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας είναι διαθέσιμα στα μέλη του Συλλόγου)


Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων
Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να προτείνει στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ την αναστολή της κινητοποίησης αλλά με τις εξής προϋποθέσεις:
1)    Να τηρηθεί απαρέγκλιτα το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ισχύσει προσωρινά , χωρίς αυτό να ακυρώνει τη συλλογική σύμβαση
2)     Ζητάμε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των φαρμάκων προς τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες, σε συνάρτηση με το χρόνο αποπληρωμής του ΕΟΠΥΥ
3)    Να μην μπαίνουν στον Τειρεσία τα φαρμακεία , όταν υπάρχουν βεβαιωμένα χρέη του Δημοσίου προς αυτά

Επίσης θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16/09/2012 , η οποία , με βάσει και την απόφαση του ΠΦΣ, θα πάρει την τελική απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πριν αποφασισετε για την αυριανη συνελευση θα ηθελα να επισημανω καποια πραγματα
1.τι κερδισαμε απο την κινητοποιηση;το αυτονοητο,δηλαδη την πληρωμη ιουνιου που γνωριζαμε οτι θα γινει.τα υπολοιπα αιτηματα ικανοποιηθηκαν;οχι.
τι εγινε με την πιστωση των εταιριων και τον τειρεσια;τιποτα
η αποδοχη του χρονοδιαγραμματος αυτοματα καταργει τη συλλογικη συμβαση και αυξανει την πιστωση μας απο τις 45 ημερες στις 90,αυξανοντας ετσι και το ανοιγμα μας προς τους προμηθυτες μας.
το χρονοδιαγραμμα δεν μας δινει εγγυησεις για την εξοφληση μας,αλλα στηριζεται σε εκτιμησεις και την πορεια των εισφορων των ταμειων ,οι οποιες συνεχως φθινουν.
ο προυπολογισμος του εοπυυ ειναι κλειστος και εξαντλειται με την εξοφληση του ιουνιου και μερους του ιουλιου.αυτο σημαινει οτι ολες οι συνταγες που πιθανο θα εκτελεσουμε θα μεταφερθει η πληρωμη τους για το 2013.
το ελειμμα του εοπυυ αυξηθηκε κατα 1 δις ευρω συμφωνα με τις δηλωσεις σταικουρα
οι οφειλες του 11 φημολογειται οτι θα εξοφληθουν με μεγαλυτερο κουρεμα απο το 3,5%
η δοση των 32 δις θα καθυστερησει
ολοι οι γειτονικοι νομοι(λαρισα,καρδιτσα,βολος,γιαννενα κλπ) ψηφισαν υπερ της συνεχισης της κινητοποιησης
αναστασιου δημητρης

Ανώνυμος είπε...

ο μονος τροπος αμυνας ειναι το ψαλιδισμα των ανοιγματων μας προς τους προμηθευτες μας και η μειωση των τοξικων συνταγων που θα καταθεσουμε στον εοπυυ.
για καθε 25 ευρω που εισπρατουμε απο τη συμμετοχη χρειαζομαστε 75 για να εξοφλησουμε την αποθηκη μας,η οποια ολο και μειωνει την πιστωση προς εμας.
σεν ολους αρεσει να εχουν συνταγες και τζιρο,αλλα θα πρεπει να εχουν και αντικρυσμα.
οι συνταγες πλεον θα μοιαζουν με ακαλυπτες επιταγες,ενω η αποθηκη θα μας βαζει τοκους υπερημεριας.
εκτος και αν καποιοι απο εμας θελουν να κλεισουν αυτοι που δεν εχουν το λεγομενο λιπος,ωστε να ανταπεξελθουν στις 90 ημερες πιστωση που ζηταει ο εοπυυ.
αυτοι ομως να γνωριζουν οτι θα υπαρξουν μεγαλυτεροι απο αυτους που θα ερθουν να ανοιξουν απεναντι τους(βλεπε TEVA,MYLAN,SUPERPHARM).
βαρεθηκα τις ανεξοδες υποσχεσεις των υπουργων και παρατρεχαμενων....
αναστασιου δημητρης