Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Εισφορές ΦΣΤ 2019


Συνάδελφοι, με τις εξελίξεις του κορονοϊού, πολλοί έχετε αμελήσει την εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο σύλλογο για το 2019. Παρακαλούμε όπως εξοφλήσετε άμεσα τη συνδρομή, για να μπορέσετε να την δικαιολογήσετε στην εφορία. 
Να υπενθυμίσουμε ότι :

Η ετήσια συνδρομή για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Τρικάλων για το έτος 2019 θα παραμείνει 80 ευρώ, όπως και τα προηγούμενα έτη και θα μπορεί να εξοφληθεί με τους κάτωθι τρόπους:

1) Διατραπεζικά στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό: GR69 0171 2610 0062 6112 8510 087 (αρ λογαριασμού 62 6112 8510 087). Ως αιτιολογία θα αναγράφεται το όνομα του φαρμακοποιού και 2019. Παράδειγμα Αναστασίου Δημήτριος 2019. Δύο με τρεις μέρες μετά την κατάθεση θα πάτε με το αποδεικτικό στον κο Μουργελά Νικόλαο, και θα σας δίνει την απόδειξη πληρωμής.

2) Με μετρητά στον ταμία του Συλλόγου, Μουργελά Νικόλαο, όπου θα σας δίνει την απόδειξη πληρωμής επιτόπου

3) Σε περίπτωση εμβάσματος από άλλη τράπεζα, τα έξοδα θα τα επιβαρύνεται ο καταθέτης και όχι ο σύλλογος, μιας και στο σύλλογο πρέπει να φανούν ακριβώς τα 80€!Οπότε στην επιλογή επιβάρυνση εξόδων, πρέπει να επιλέξετε ότι θα επιβαρυνθείτε εσείς όλα τα έξοδα.

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην εξόφληση της συνδρομής προκειμένου να τη δώσετε έγκαιρα στο λογιστή σας.

  * Οι συστεγασμένοι πληρώνουν διπλή, 80€ ανά φαρμακοποιό δηλαδή 160€ για 2 φαρμακοποιούς.

Επίσης, για όσους έχουν οφειλές (τρέχουσες ή παλαιότερες), δεν θα γίνει καμία πληρωμή από τους διανεμητικούς λογαριασμούς του συλλόγου,και θα παρακρατούνται τα χρήματα για την κάλυψη των οφειλών, βάσει των άρθρων 47 του Ν. 3601/1928, ως τούτο αντικατεστάθη με την παρ. Δ του άρθρου 37 του Ν. 1316/1983 (ΦΕΚ Α΄ 3), όπου αναφέρεται ότι:     
            «1. Οι εισφορές και τα πρόστιμα του συλλόγου, όπως και κάθε άλλο έσοδο του συλλόγου, εισπράττεται από τον ταμία με διπλότυπες αποδείξεις.
            2. Σε περίπτωση άρνησης ή αμέλειας των μελών του συλλόγου να καταβάλουν τις εισφορές τους ή τα τελεσίδικα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού δώσει στο φαρμακοποιό σχετική προθεσμία για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του αποφασίζει για την αναγκαστική είσπραξη από τους λογαριασμούς του που πρόκειται να πληρωθεί από το Δημόσιο, το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμείαΗ απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αναγκαστική είσπραξη των εισφορών ή των προστίμων αποτελεί εκτελεστό τίτλο και υποχρεώνει το Δημόσιο, το ΙΚΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να κρατήσουν από τους λογαριασμούς φαρμακοποιών ποσά που οφείλει να τα αποδώσουν στον αρμόδιο σύλλογο, με την έκδοση σχετικού γραμματίου πληρωμής.
            Στους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους που λειτουργούν λογιστικές υπηρεσίες διεκπεραίωσης λογαριασμών φαρμακείων και ασφαλιστικών ταμείω, η κράτηση του προστίμου μπορεί να γίνει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από το σύνολο του μηνιαίου λογαριασμού του φαρμακοποιού.
            3. Εισφορές και πρόστιμα που επιβάλλονται από τα Πειθαρχικά Συμβούλια σε φαρμακοποιούς που είναι συνεταιρισμένοι ή συστεγασμένοι και αρνούνται ή αμελούν να τα καταβάλουν, υποχρεώνεται να τα καταβάλει το νομικό πρόσωπο της Εταιρείας που έχει συσταθεί για το συνεταιρισμό ή τη συστέγαση.
            4. Η άρνηση ή η αμέλεια καταβολής από το φαρμακοποιό προς το σύλλογο των εισφορών και των προστίμων που του έχουν επιβληθεί είναι βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: