Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ- ΑΛΛΑΓΕΣ

Παρακάτω υπάρχει το προσχέδιο του Μαρτίου. Λίγα λόγια για αυτό.
1) Επειδή είναι πιλοτικό και μεταβατικό το πρόγραμμα, εκδόθηκαν μόνο για 4 εβδομάδες. Nα ανιχνεύσουμε προβλήματα, εκτυπώσεις , συν το ότι υπήρχε και πίσε χρόνου.
Ακόμα τρέχουν τα παλιά ζευγάρια, οπότε συμμετέχουν στις διανυκτερεύσεις μόνο 26 ζευγάρια, και άλλα 2 που κάνουν τις αργίες.
2) Με το νέο τρόπο εφημεριών, αλλαγές είναι δύσκολο να γίνουν. Παρά για εξαιρετικό λόγο, ή για διάφορα λάθη που θα εχουν γίνει. Προ της έκδοσης των εφημεριών, να φροντίζετε να επικοινωνείτε για πιθανά γνωστά κωλύματα.
3)Από 1η Απριλίου θα τρέξουν τα νέα ζευγάρια, και θα συνεχίσουν τα παλιά μόνο για τις υπόλοιπες Κυριακές και Σάββατα, που είναι οφειλόμενα. Για αυτό τονίζουμε, ότι ο Μάρτης, θα αποτελέσει για πολλούς λόγους, πιλοτικό πρόγραμμα. Από τον Απρίλιο, θα μπούμε σε μια σειρά.
Τώρα, από 1η Απριλίου, τα 62 φαρμακεία θα χωριστούν σε 8 8αδες σχεδόν. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη θα εφημρεύει επικουρικά μία οχτάδα. Οπότε μία στις 4 Τρίτες ή μια στις 4 Πέμπτες, θα ξερουμε ότι θα έχουμε επικουρικο απόγευμα 17,00-22,00. Ανα 3μηνο πιθανό, θα γίνονται τούμπα οι Τρίτες με τις Πέμπτες, δηλαδή, για 3 μήνες κάποιος θα εφημρεύει επικουρικά κάθε 4η Τρίτη , και το επόμενο Τρίμηνο κάθε 4η Πέμπτη. Αν σκάσει αργία, τέτοια μέρα, η αλλαγή θα γίνει τότε αυτόματα.
Οι οχτάδες αυτές είναι βασισμένες στα αυτούσια ζευγάρια που θα τρέξουν από τον Απρίλιο, πλην ενός ζευγαριού που προσωρινά έχει σπάσει γιατί είμαστε 62. Δε γίνονται τράμπες μεταξύ των ομάδων , και ούτε "δε μπορώ αυτή την Τρίτη , βάλε με την επόμενη". Μόνο ζευγαριών εξολοκλήρου, και μόνιμες. Αν κάποιος δε μπορεί, πριν την έκδοση των εφημεριών, να ενημερώνει να διαγράφεται προσωρινά.
4) Εκτός των 8αδων αυτών, από 1η Απριλίου, η διανυκτερευση και η εφημερια θα γίνεται από ζευγάρι που δεν ανήκει στην ομάδα, ώστε σύνολο να είναι 10 φαρμακεία (ή 9). Εως 31η ΜΑρτίου, δεν ισχύει αυτό, οπότε όπως βγουν, μιας και είναι μεταβατικό το στάδιο, και τρέχουν τα παλιά. Οπότε οι 8αδες, μεν θα τρέξουν από το Μάρτιο, αλλά είναι πιθανό να συμπέσει για το μήνα Μάρτιο αυτός που έχει νύκτα, να φαίνεται και ως επικουρικός.
5) Οι άνωθεν 8αδες, θα δημιουργήσουν τις 16αδες του Σαββάτου, που θα αλλάξουν αμεσα. Ένα ζευγάρι από αυτά , θα είναι και αυτό που κάνει την εφημερία - διανυκτέρευση του Σαββάτου, και οι υπόλοιποι 14 θα είναι επικουρικοι. Αυτο, θα τρέξει σωστά όμως κατά το Μάιο, που θα φύγουν και τα παλιά οφειλόμενα Σάββατα.
6) Πιθανές επιπτώσεις με το νέο τρόπο αλλαγών. Επειδή οι μεν 8αδες, οργανώθηκαν με κάποια ελάχιστη απόσταση, αλλά θα εφημερεύουν 10 φαρμακεία, είναι πολύ πιθανό να εφημερεύετε με τον διπλανό σας, Δυστυχώς, προσωρινά δε μπορεί να βρεθεί αλλη λύση. Επίσης είναι πιθανό, να διανυκτερεύετε Δευτέρα, και Τρίτη να κάνετε επικουρική. Θα είναι όπως τώρα που διανυκτερευατε Τρίτη, και δουλεύατε Τετάρτη πρωί απόγευμα.

Οι οχτάδες και οι 16αδες, θα βγουν αύριο Κυριακή απόγευμα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: