Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΦΣΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ


ΓIA TON MHNA IANOYAPIO TA ANAΛΩΣIMA ΘA YΠOBΛHΘOYN OTAN ANOIΞEI TO NEO E-DAPY, TO OΠOIO MΠOPEI NA EINAI KAI META TIΣ 7 ΦEBPOYAPIOY. ΣAΣ YΠENΘYMIZOYME OTI TA ANAΛΩΣIMA YΠOBAΛΛONTAI ΠΛEON ΞEXΩPIΣTA AΠO TON AΣΠPO ΦAKEΛO (ΣΑΚΟΥΛΑ) EOΠYY.

 Η συγκεντρωτική κατάσταση (ΣΚΠ) είναι πλέον μία , που θα περιέχει όλα τα φάρμακα , ΕΟΠΥΥ , ανασφάλιστων και ευρωπαίων ασφαλισμένων

·         Εκδίδεται ένα τιμολόγιο για τα φάρμακα ΕΟΠΥΥ και ανασφάλιστων (ν.4368)

·         Εκδίδεται ξεχωριστό τιμολόγιο για τους Ευρωπαίους ασφαλισμένους


ΣΤΗΝ ΚΜΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΧΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!

ΑΤΥΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ


ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αρχικά όλες οι αλλαγές θα γίνουν από το πρόγραμμα φαρμακείου που έχει ο καθένας μας.
1. Θα δίνουμε μία μόνο κατάσταση για όλες τις συνταγές φαρμάκων: ασφαλισμένων – ανασφάλιστων – Ευρωπαίων.
2. Θα εκδίδετε 2 τιμολόγια: 1 για ασφαλισμένους – ανασφάλιστους (καταργείται το παλιό μόνο για ανασφάλιστους) & 1 για Ευρωπαίους ασφαλισμένους.
3. Επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους συστημάτων φαρμακείου σας στην Πάτρα (Olikon ή Συνεταιρισμό) ώστε να απομνημονευθεί ο αριθμός σύμβασης σας με τον ΕΟΠΥΥ στην ήδη υπάρχουσα συγκεντρωτική κατάσταση. Έτσι μόλις γίνει η ενημέρωση το ζητούμενο barcode θα βγαίνει αυτόματα χωρίς να κάνετε κάτι άλλο. Οι λειτουργούντες χειρόγραφη συγκεντρωτική κατάσταση, θα την φτιάχνουν πλέον μόνο μέσα από το ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ κατά τις αναφερόμενες οδηγίες. Συνεπώς, καταργείται το παλιό βιβλίο ή τα πρόχειρα excel.
4. Εξακολουθούμε να μην αριθμούμε επί των ηλεκτρονικών συνταγών, παρά μόνο στις χειρόγραφες ή όσες εκτελούνται χειρόγραφα. Η αρίθμηση είναι ενιαία για όλες τις συνταγές (χειρόγραφες ή ηλεκτρονικές, ανασφάλιστων – ασφαλισμένων – Ευρωπαίων κλπ) απλώς κάνουμε ένα χωριστό πακέτο στο τέλος για τους Ευρωπαίους και ένα χωριστό για χειρόγραφες ή ηλεκτρονικές που έχουν εκτελεστεί χειρόγραφα και νούμερο αναγράφεται μόνο σε αυτές, όπως ακριβώς και πριν.. *ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΦΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ) ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ Ο ΕΟΠΠΥ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ, ΕΝΩ Ο ΠΦΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, Δεν ειναι υψιστης σημασίας.
5. Δεν έχουμε υποχρέωση, παρότι αναφέρεται στο έντυπο του ΕΟΠΥΥ, να φωτοτυπούμε την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου των Ευρωπαίων ασφαλισμένων.
6. Έξω από το φάκελο θα υπάρχει ασφαλιστική – φορολογική ενημερότητα, πρωτότυπα τιμολόγια, πρωτότυπες συγκεντρωτικές, πρωτότυπο συνοδευτικού ΚΜΕΣ. Επίσης σε ξεχωριστό πακέτο από 1 φωτοτυπία των τιμολογίων, των συγκεντρωτικών καθώς και μία αίτηση.
7. Μέσα στο φάκελο, πλην συνταγών, βάζουμε αντίγραφο τιμολογίου, αντίγραφο συγκεντρωτικής, αντίγραφο συνοδευτικού ΚΜΕΣ.
8. Συστήνεται να τυπώνουμε την εκτέλεση πίσω από τη συνταγή του ιατρού.

10. Στις χειρόγραφες συνταγές χρησιμοποιούμε το σύστημα φαρμακείου εκτυπώνοντας το αντίστοιχο φύλλο. Χειρόγραφη εκτέλεση επί της ηλεκτρονικής συνταγής ή επί της χειρόγραφης κάνουμε μόνο σε συνταγές γαληνικών σκευασμάτων, σε εμβόλια απευαισθητοποίησης, σε φάρμακα ΙΦΕΤ που δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα και σε μονοδοσικές αμπούλες φυσιολογικού ορού ενέσιμου ύδατος κλπ, διότι αυτές έχουν λάθος κοστολόγηση από την ΗΔΙΚΑ.
Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες καθώς και αυτές από τον ΠΦΣ και με ψυχραιμία όλα θα πάνε καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: