Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Θέση του Χαρίση Ιωάννη, μέλος ΔΣ

Περί διακοπών


1)Θα ήθελα να τονίσω ότι το κλείσιμο του φαρμακείου μεν δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι κάτι που γίνεται σε συννενόηση μεταξύ μας. Ωστόσο η αδειοδότηση των υπαλλήλων για 10 εργάσιμες ημέρες είναι υποχρεωτική. Σε έναν έλεγχο, τόσο από το σύλλογο, όσο και από την επιθεώρηση εργασίας (οι έλεγχοι το καλοκαίρι πάντα είναι πιο συχνοί) ή μία καταγγελία από τον υπάλληλο, ο φαρμακοποιός θα βρεθεί σε άσχημη κατάσταση .
Και να μην την πατήσει κάποιοιος, ακόμα και στο κλίμα το σημερινό, στο τέλος θα μείνει χωρίς υπάλληλο...
2)Η προιστορία μας έχει δείξει ότι τα διαφυγόντα κέρδη κατά το κλείσιμο , είναι ελάχιστα , τα οποία μάλιστα αντισταθμίζονται από τον περιορισμό λειτουργικών εξόδων (ΔΕΗ, κλιματισμός). 
3) η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ. Οι περισσότεροι έχουν οικογένειες από δίπλα τους, ενώ όσοι δεν έχουν θα αποκτήσουν. Άτομο που δουλεύει συνέχεια, και λείπει από την οικογένεια του, κάποιος άλλος "θα της κάνει παρέα"...
Συνοψίζοντας, δηλώνω ανοιχτά ότι προτείνω το κλείσιμο για 2 εβδομάδες 11-26 Ιουλίου το Α γκρουπ και 8-23 Αυγούστου το Β γκρουπ. Θα προτιμούσα παραπάνω δύο τρεις ημέρες αλλά φοβάμαι ότι θα χαλάσει το θέμα αν το ζορίζουμε και προτιμώ να συμβιβαστώ με μέση λύση.
 Παρακαλώ παραθέστε και εσείς τις απόψεις σας με κόσμιο τρόπο


1 – 1 από 1

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου και με το κλείσιμο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες-Κ.Τσιπουλάκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την τοποθέτηση σου και με το κλείσιμο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες-Κ.Τσιπουλάκος