Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Απάντηση Bennett σχετικά με ημερομηνία λήξης ΕΤΙAPIN

 την από 25-2-2015 επιστολή μας, η αλλαγή της ημερομηνίας λήξης έγινε κατόπιν τροποποίησης της άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου από τον ΕΟΦ με την υπ αρίθμ: 97968/13/27-8-2014 απόφασης του την οποία και σας επισυνάπτουμε. Ως εκ τούτου η έλλειψη «επιλήψιμης» συμπεριφοράς δεν είναι απλά «θέση της εταιρείας» αλλά αντικειμενικό γεγονός.



Εξάλλου όπως γνωρίζετε η παράταση της διάρκειας ζωής φαρμακευτικού σκευάσματος μετά από σχετική απόφαση του ΕΟΦ δεν είναι καινοφανής διαδικασία άλλα έχει ήδη ακολουθηθεί στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας κατανοεί ότι η αλλαγή της ημερομηνίας λήξης φαρμακευτικού σκευάσματος κατόπιν έγκρισης του ΕΟΦ, παρότι είναι μια απολύτως νόμιμη και ασφαλής διαδικασία, δύναται να δημιουργήσει ανησυχία στο καταναλωτικό κοινό. Ως εκ τούτου η εταιρεία μας ήδη προχωρά στην ανασυσκευασία του Etiapinπροκειμένου να αρθεί κάθε ίχνος επιφυλακτικότητας.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η επιλογή της εταιρείας μας να τοποθετήσει πρόσθετο αυτοκόλλητο σε μια μικρή παρτίδα του ως άνω σκευάσματος αποσκοπούσε στο να μην παρουσιαστεί έλλειψη του προϊόντος στην αγορά κατά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανασυσκευασία του.



Τέλος σας γνωρίζουμε ότι σκευάσματα που ήδη έχετε σε στοκ μπορείτε να τα επιστρέψετε στην εταιρεία μας για αντικατάσταση με ανασυσκευασμένα.

Ελπίζουμε η παρούσα επιστολή, η οποία κοινοποιείται και προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να άρει κάθε «σύγχυση με την ημερομηνία λήξης του Etapin».


Με εκτίμηση
BENNETT

Δεν υπάρχουν σχόλια: