Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Θέση του Φαρμακοποιού Χαρίση Ιωάννη για τη λειτουργία των Σαββάτων


Για τη δική σας ενημέρωση και μόνο.

;Ena κεντρικό φαρμακείο που ξεκίνησε το ελεύθερο ωράριο του Σαββάτου, πλέον έβγαλε και ταμπέλα έξω που γράφει ανοιχτά 9-3 ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Οι προσωπικές μου σκέψεις, (αφορούν εμένα ως Γιάννη και όχι ως άποψη ΔΣ) είναι ότι για να σωθεί


1) όσοι περισσότεροι ανοίγουν , έστω και ελεύθερα , θα είναι καλό, για να μη δημιουργηθεί μονοπώλιο. Εφόσον κάποιοι επέλεξαν ελεύθερο ωράριο, τότε ελεύθερο για εμένα ίσως δε θα είναι 9-3, αλλά 12-2:30
2) Δεδομένου ότι λειτουργώντας προσωπικά Σάββατο, ο τζίρος του φαρμακείου μου δεν μου κάλυψε τα λειτουργικά έξοδα, με προβληματίζει ως αν πρέπει
να ανοίγω κάθε Σάββατο, ή να ζήσω πιο ανθρώπινα
3) Να συγκαλέσουμε ΓΣ στην οποία να αποφασίσουμε πόσα φαρμακεία και με τι καθεστώς θα τα δεσμεύουμε ως προς τη λειτουργία των Σαββάτων. Είναι μεν άδικο να εγκλωβιστούν έστω 1 στα 4 Σάββατα (τωρινό καθεστώς) ή 1 στα 8 Σάββατα (παλιό καθεστώς) συνάδελφοι, αλλά αν κάτα την άποψη μου το Σάββατο η καρτέλα των εφημεριών, εμφανίζει μόνο τους 2 που θα κάνουν τα πλήρη νούμερα, τότε θα πριμοδοτηθούν τα ελευθέρως λειτουργούντα φαρμακεία
4) Να αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση από τα Συστεγασμένα Φαρμακεία με το ποιο καθεστώς θα εμφανίζονται στις άνωθεν καρτέλες, ως μία πόρτα δηλαδή, ή ως δυο.  Kαθημερινά γίνομαι δέκτης παραπόνων από άτομα που θέλουν να λειτουργούν ως μία πόρτα, και άλλοι ως δύο.
5) Με προβληματίζει που αρκετοί συνάδελφοι, κυρίως νέοι , συστηματικά είναι μισάνοιχτοι Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, δυναμιτίζοντας το κλίμα. Είμαι από αυτούς που πρώτος έθεσα την άποψη, ότι αν πάμε σε απελευθερωμένο ωράριο, τότε ελεύθερο για μένα ίσως είναι η Τρίτη και η Πέμπτη το απόγευμα, μιας και οι μονάδες υγείας τότε είναι ανοιχτές, και εμείς αποτελούμε μονάδες υγείας και όχι εμπορικά. Αλλά , αν αποφασίσω να το εφαρμόσω, θα το κάνω ομαδικά , όχι μόνος , και πάντα ΕΠΙΣΗΜΑ .


Οι απόψεις μου ίσως είναι λάθος, και για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία, δεν τις γράφω ούτε για να κατηγορήσω κάποιον, ούτε για λόγους εντυπωσιασμού. Ίσως στο μέλλον να αποδειχτεί ότι έχω και άδικο. Απλά , εν όψει Γενικής Συνέλευσης, εκφράζομαι, και θα ήθελα, και όσοι έχουν άλλες κόσμιες απόψεις, να τις αποστείλουν με email στο xarisis01@hotmail.com να τις ανεβάσω. Θεωρώ , ότι απλά πρέπει να κινούμαστε ως ένα.

Όσον αφορά την ερχόμενη Γενική Συνέλευση , θα ήθελα να παραθέσω τους προβληματισμούς μου. Καλό θα ήταν να ξεχάσουμε το παρελθόν, τι έγινε ως τώρα , και να ξεκινήσουμε από το μηδέν τηρώντας διαδικασία που αρμόζει στο επίπεδο του φαρμακοποιού.

Συνεπώς κάποιος θα οφείλει να προεδρεύει και να συντονίζει τη διαδικασία. Αφού προλογίσει ο πρόεδρος, τότε να τηρείται αυστηρή σειρά ομιλητών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ομιλητή, είτε η σκέψη του είναι σοφή, είτε κουτή, θα πρέπει στο ακροατήριο να μην πέφτει καρφίτσα. Ο καθένας που θα θέλει να μιλήσει, να γράφει το όνομα του στο βιβλίο ομιλητών, και όταν έρχεται η σειρά του να μιλάει. Με προσυμφωνημένο χρόνο, ώστε το βήμα να αποτελεί βήμα για ιδέες και προτάσεις, και όχι πολιτικές τοποθετήσεις ή προσωπικές επιθέσεις, οι ομιλίες θα είναι ουσιαστικές και σύντομες. Όλες οι προτάσεις θα καταγράφονται, και στο τέλος θα ψηφίζονται από το συντονιστή.
Μόνο εφόσον καταφέρουμε να τηρήσουμε ΟΛΑ τα παραπάνω, μπορούν οι ΓΣ να έχουν νόημα.