Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση εκδρομής


"ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ"
1 η μέρα: Τρίκαλα-ΤΙΡΑΝΑ
    Αναχώρηση από τα Τρίκαλα στις   14.00 για τα Τίρανα. Με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις  συνεχίζουμε με στάσεις για καφέ και γεύμα  για τα Τίρανα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2 η μέρα: ΤΙΡΑΝΑ-ΦΙΟΡΔ μΠΟΚΑ-μπουτβα-κοτορ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ  
     Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για μια από τις ομορφότερες περιοχές των ακτών της Δαλματίας. Διασχίζουμε τη βόρεια Αλβανία, το Μπαρ και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο). Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φθάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: ντουμπροβνικ-νησί λοκρουμ
    Πρωινό και ξεκινάμε για την μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία χτυπήθηκε από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησίες, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Η πλατεία είναι πάντα γεμάτη τουρίστες. Το απόγευμα προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το πευκόφυτο νησί lokrum όπου ναυάγησε σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α΄ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στο πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου – εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

                                                                                                                                                        




4η μέρα: σπλιτ- τρΟγκιρ
    Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Κινούμενοι παράλληλα με την μαγευτική ακτογραμμή, φθάνουμε στην πόλη του Σπλιτ. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με αρχαιότητες από τη ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην στην ονομαστή Ρίβα για φαγητό. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την γειτονική νησίδα, πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESKO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. . Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.


5η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-τρίκαλα
      Πρωινό και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε αργά το βράδυ στα Τρίκαλα.


                                                                             
                                                                                         ΤΕΛΟΣ   ΕΚΔΡΟΜΗΣ !!!         
                                                                                                                                                                              

Η  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1)   Μεταφορές από πολυτελή πούλμαν
2)   Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με Η/Β  
      (4 πρωινά + 4 γεύματα)
3)   Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις  σύμφωνα με το πρόγραμμα
4)   Αρχηγό -ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1)  Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ: 238 €
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 110€
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛ: 24310-36588 KAI 30168

Σε πρώτη φάση θα δηλώσουν συμμετοχή μόνο οι φαρμακοποιοί και οι οικογένειες τους .





Σημείωση:    Μπορεί να υπάρξουν τυχόν αλλαγές προς όφελος των επιβατών

Δεν υπάρχουν σχόλια: