Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τριμηνες συνταγες:Αναδημοσιευση απο Pharma team


Pharma Team: Υπενθυμίζουμε πως μπορείτε να ανατρέχετε σε όλες τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ στο κεντρικό μενού μας, στην καρτέλα ΕΟΠΥΥ (Διαρκής ενημέρωση).


Μόνον από γιατρούς της ειδικότητας που αφορά το φάρμακο, θα είναι οι τρίμηνες συνταγές για τους χρονίως πάσχοντες στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Μέχρι σήμερα, ίσχυαν μηνιαίες συνταγές ή δίμηνες υπό προϋποθέσεις. Με απόφαση του υπουργού Υγείας, παρατάθηκε ο χρόνος στους τρεις μήνες, προκειμένου να αποφεύγεται η συχνή προσέλευση των ασφαλισμένων στο γιατρό για απλή επανάληψη συνταγών.
Με εγκύκλιο του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Κυριάκου Σουλιώτη, προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης των τρίμηνων συνταγών ως εξής:

Η ηλεκτρονική ή χειρόγραφη 'επαναλαμβανόμενη συνταγή' χορηγείται από ειδικευμένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Αφορά μόνον παθήσεις της ειδικότητάς τους και θα χορηγείται στους ασφαλισμένους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή.

Οι αγροτικοί γιατροί έχουν δυνατότητα να συνταγογραφούν για χρονίως πάσχοντες, μόνο βάσει γνωμάτευσης του γιατρού ειδικότητας.

Η γνωμάτευση ισχύει για όσο χρόνο έχει καθορίσει ο γιατρός ειδικότητας και πάντως όχι πέραν της διετίας από την έκδοσή της. Η διάρκεια θεραπείας σε κάθε φύλλο επαναλαμβανόμενης συνταγής είναι έως 30 μέρες.

Ειδική διατροφή

Στο μεταξύ, η αποζημίωση προϊόντων ειδικής διατροφής μπορεί να γίνει στον ΕΟΠΥΥ κατ΄ αντιστοιχία με το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, με προσκόμιση τιμολογίου αγοράς ή απόδειξης λιανικής πώλησης και των λοιπών δικαιολογητικών.

ΚΑΠΗ 


Οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με ΚΑΠΗ και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έχουν δυνατότητα έκδοσης μόνον ηλεκτρονικών συνταγών για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Οι επισκέψεις, όμως, δεν χρεώνονται στον Οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: