Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΠΦΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ


ΠΡΟΣ
        
Φαρμακευτικούς Συλλόγους  της Χώρας
        
Κοινοποίηση: Ασφαλιστικά ταμεία

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Επειδή υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα φάρμακα που δεν αποζημιώνονται από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) διευκρινίζουμε και πάλι τα εξής:
1. Τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 740/28.5.2010 είναι μη συνταγογραφούμενα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ) και δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

2. Τα φάρμακα που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 559/8.4.2011 (Αρνητική Λίστα) χορηγούνται μεν με συνταγή αλλά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (από 2.5.2011), πλην ελαχίστων συγκεκριμένων  εξαιρέσεων.
3. Το χρώμα της ταινίας γνησιότητας (καφέ ή μαύρο) είναι ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό για τα φαρμακεία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οποιοιδήποτε άλλοι πίνακες κυκλοφορούν είναι εκ παραδρομής και δεν ισχύουν.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 11/05/2011 

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΟΥΠΟΝΙ (ΒΑΣΕΙ ΦΕΚ) , ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΛΙΣΤΑ. ΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΩΘΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ
ΩΣ ΑΥΤΟΥ , ΝΟΜΙΜΩΣ ΜΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ...
Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, πως θα χειριστεί το θέμα, μέχρι νεοτέρας...
Εκ του ΦΣ Τρικαλων
Χαρισης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: