Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ θέσεις του μέλους του ΦΣ Τρικάλων

Α)REBATE: ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ REBATE ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 3% ΓΙΑ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΩς  70.000 ΕΥΡΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ...



Β) μειωση στους φαρμακέμπορους: ναι, αλλά με τη μορφή rebate, δηλ θεωρητικά ίδιο ποσοστό κέρδους, αλλά η "μείωση" θα επιστρέφεται στα ασφαλιστικά ταμεία,όχι στη βιομηχανία. Ταυτόχρονη μείωση του ανώτατου συνολικού ποσοστού έκπτωσης(επι τιμολογίου κ σε είδος) των βιομηχανιών κατα την απευθείας παραγγελία εμπορευμάτων στα φαρμακεία. Ίσως φαίνεται κακό για τον φαρμακοποιό , αλλά έτσι του εξασφαλίζει την επιβίωση των συνεταιρισμών που είναι όργανα ζωτικής σημασίας. Όσοι ξεγελαστούμε από την υποτιθέμενη έκπτωση προσφορά κάποιων εταιριών, ας δούμε τι ποσοστό έκπτωσης έχουμε τωρα αν παραγγείλουμε ενα Spiriva...

3) Ωράριο: Αυστηρά ελεγχόμενο. Ήδη οι νόμιμες ώρες λειτουργίας είναι 40 χωρίς να υπολόγιστουν οι εφημερείες, οι υπερωρίες κ η "εργασία κατ'οικον". Συνοδευόμενη από την υποχρεωτική παρουσία του φαρμακοποιού για τη διασφάλιση της ποιοτητάς της παρεχόμενης υπηρεσίας. Επιπρόσθετες ώρες εργασίας οδηγούν είτε σε κόπωση είτε στην παράνομη ανάθεση της επαγγελματικής συμβουλής σε ανειδίκευτο προσωπικό, ενέργειες που υποβαθμίζουν την παρεχόμενη υπηρεσία.
Ανεκτή θεωρώ την παράταση κατα μισής με μιας ώρας ημερησίως, οπου το ΕΣΥ ειναι λειτουργικό, κατά την οποία εξυπηρετούνται περιστατικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ όχι πώληση παραφαρμάκων.
Όσο για το Σάββατο :
1φαρμακείο ανά 10.000 κατοίκους. Υπεραρκετό. Αυτή είναι η αναλογία εξυπηρέτησης τις καθημερινές στις Ευρωπαικές χώρες.
Ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση του νόμου περί της λειτουργίας του σταυρού κ παραχώρηση κ στην αστυνομία να επιβάλλει ποινή όταν παραβιάζεται ο νόμος. Υποχρέωση των Συλλόγων να αποστέλλουν σε Κεντρικό δίκτυο του κράτους τις εφημερείες ανα δίμηνο, κ υποχρέωση του κράτους για ανάρτηση αυτών με τη μορφή Google maps.

4) Μεταβίβαση της άδειας
Η άδεια θα μεταβιβάζεται σε παιδί φαρμακοποιό εφόσον έχει πιάσει μια υποχρεωτική βάση στον "ΑΣΕΠ".
Σε διαφορετική  περίπτωση, διαγωνισμός ΑΣΕΠ , όχι εντός των αναξιόπιστων πλέον Πανεπιστημίων, αλλά με τη μορφή Πανελληνίων εξετάσεων κ δημιουργία επετηρίδας. Διεξαγωγή ΑΣΕΠ ανα 3ετια.


Χαρίσης Ιωάννης


Παρακαλώ , εκφράστε ελεύθερα κ τις δικές σας απόψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: