Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11/2010 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΕΩΣ ΤΙΣ 3.00 Μ.Μ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

exoyne vgei ta apotelesmata?

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Από την Γ.Σ. του ΠΦΣ της 21ης 11/2010. Υπήρξε, γενικά κλίμα ενωτικό και για πρώτη ίσως φορά σχεδόν οι όποιες αποφάσεις ήταν σχεδόν ομόφωνες. Το κύριο θέμα που απασχόλησε το σώμα ήταν να ενημερωθεί κατ αρχήν για το τι έχει συζητηθεί μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και µε εκπροσώπους της τρόϊκας και επιτροπών του ΠΦΣ. Η κυβέρνηση στα πλαίσια του µνηµονίου επιδιώκει να εξοικονοµίσει άμεσα από µείωση κόστους λειτουργίας του ασφ. συστήματος στα φάρµακα , 1,4 δις, το οποίο απεφάσισε να επιτύχει µε τους παρακάτω τρόπους :
1.Με την λίστα στα φάρμακα .
2.Με rebate στα τιμολόγια των ασφαλιστικών ταμείων από τα φαρμακεία.
3.Με rebate από την φαρµακοβιοµηχανία.
4.Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
5.Με την και µέσω της ηλ. Συνταγογράφησης εισόδου της λογικής της αντικατάστασης µε αντίγραφα .
Μέχρι τέλους του µμηνός Νοεμβρίου είναι υποχρεωμένη να κλείσει και θέματα που αφορούν το φαρμακείο, όπως αυτά των πληθυσμιακών – χωροταξικών κριτηρίων, όπως και αυτό του κληρονομικού φαρμακείου . Η δική µας επιχειρηματολογία εδράζεται στα ήδη υφιστάμενα στην Ε.Ε. και ιδιαίτερα στην Γερμανία, που αφορούν το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των φαρμακείων, όπως και τα δεδικασµένα στο Ευρωπαϊκo ∆ικαστήριο. Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πειράξει το ήδη υφιστάµενο θεσµικό πλαίσιο ( Νόµος 3457), για να είναι όμως µμέσα στην δέσμευση του µνηµονίου βάζει το θέμα των εφημεριών 20% του Σαββάτου όπως επίσης και το θέμα του rebate (έκπτωση επί τιμολογίου). Προσπαθώντας να εισπράξει άμεσα 30 εκατοµµύρια μέχρι τέλους του 2010. Θέμα ποσοστού κέρδους δεν βάζει καθόσον µας έχει ταλαιπωρήσει και µας ταλαιπωρεί οικονομικά επί ένα περίπου χρόνο και επίσης αδυνατεί να µας δώσει τα χρεωστούµενα , ή µέρος τους από αυτά του ΟΠΑ∆. Εμείς, για να πέσουμε στα µαλακά , συζητούµε για rebate, αλλά µε οροφή το 3% και υπό την προϋπόθεση ότι εξοφληθούν τα χρεωστούµενα , και µε το δεδομένο ότι γίνεται επιλεκτικά ανάλογα µε το ύψος του τιµολογίου και τέλος ότι αυτό δεν αφορά στα ακριβά φάρµακα . Είµαστε θετικοί να δεχτούµε την επέκταση της e-συνταγογράφησης σε όλa τα ασφαλιστικά ταµεία ,αλλά ζητούµε να εκσυγχρονιστεί το σύστηµα και να βελτιωθούν οι µεγάλες, τεχνικές κυρίως, αδυναμίες του. Επ ευκαιρία , η ηγεσία του ΠΦΣ µας καλεί να σταµατήσουµε να περνάµε χειρόγραφες συνταγές , γιατί έτσι ανοίγουμε την όρεξη , ταµείου και γιατρών , να µας φορτώσουν ακόμα και αυτή την γραφειοκρατία . Περνάμε στο σύστημα µόνο τις ηλεκτρονικές συνταγές και όχι τις χειρόγραφες. Είμαστε επίσης θετικοί, στην εφαρμογή, πιλοτικά, κάποιας διαδικασίας αντικατάστασης . Επιθυµούµε να συζητήσουµε εκσυγχρονισµο και βελτίωση της φαρµακευτικής νοµοθεσίας και ειδικά της διαδικασίας αδειοδότησης για νέα φαρµακεία, ένα θέµα που είναι επιτακτικό να µπεί και λόγω του Καλικράτη . Υπήρξε επαφή µε τον εκπρόσωπο της τρόϊκας, Ko Ντερούζ ,στον οποίον παρατέθηκαν όλα όσα µας απασχολούν και όσα ισχύουν στην Ε.Ε για τα φαρµακεία και εισπράξαµε διαβεβαίωση ότι δεν θα πιέσει την κυβέρνηση. Για θέµατα θεσµικού χαραχτήρα λόγω των υπαρχουσών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου . Η επαφή αυτή έγινε παρουσία του γραµµατέα της Ενωσης Φαρµακείων Ευρώπης, ο οποίος και παρουσίασε στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ τα διαµειφθέντα στην συνάντηση.
Συνάδελφε … Το συµπέρασµα που µπορεί κανείς να βγάλει γενικά από την µάζωξη της Κυριακής είναι ότι γενικά ,µάλλον θα πέσουµε για τα θεσµικά ,στα µαλακά ,αλλά για τα αφορούντα τα οικονοµικά ,το τοπίο είναι θολό και αβέβαιο ,µε την κατάσταση να επιδεινώνεται µέσα στο 2011. Ο κλάδος είναι συσπειρωµένος και ετοιµοπόλεµος και το κλίµα που επικρατεί µεταξύ µας είναι θετικό και έτσι καλούµαστε να το δείχνουµε και προς τα έξω .Καλούµαστε να αποφεύγουµε τις προκλητικές ενέργειες που δηµιουργούν αντιδράσεις των πελατών –ασθενών µας και οι οποίοι προφανέστατα ευρίσκονται και αυτοί µε την πλάτη στον τοίχο και ίσως περισσότερο από ότι ευρισκόµαστε εµείς .

Ο Πρόεδρος

Σήφης Σπαντιδάκης

fst είπε...

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Σ.Φ.Ρ για την ανάρτηση του!