Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης φαρμάκων που παρατηρείται το τελευταίο εξάμηνο στην ελληνική αγορά μετά την μείωση των τιμών, τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος όσον αφορά τις παράλληλες εξαγωγές και εξήγγειλε αλλαγές με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου που θα ανακοινώσει την ερχόμενη Πέμπτη.


Σχετικά με το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, δήλωσε ότι αφού προηγηθεί διάλογος με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με τους φαρμακευτικούς συλλόγους με στόχο την ερχόμενη Τετάρτη να κατατεθεί το σχετικό Σχέδιο Νόμου στη Βουλή. Πάντως, ο κ. Λοβέρδος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μένουν τα φαρμακεία ανοιχτά και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία για τη λειτουργία των φαρμακείων το Σάββατο.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε επίσης ότι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων δεν σημαίνουν απολύσεις, αντιθέτως θα μεταταχθούν 3000 υπάλληλοι από άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και ΔΕΚΟ, στα νοσοκομεία της χώρας. Πρόκειται κυρίως για θέσεις τεχνικών και πληροφορικών.

Επίσης, ανακοινώθηκε η σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής Ειδικών σε ζητήματα Πολιτικών Υγείας. Η επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να προτείνει ενδεχόμενη αναθεώρηση του μνημονίου για την υγεία.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν, η εισήγηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου είναι ότι το Ίδρυμα δεν μπορεί να πωληθεί παρά μόνο να διαλυθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος "όποιος πάει να κάνει το αφεντικό θα έχει απέναντί του το υπουργείο", αναφερόμενος σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: