Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΦΣ: «Ενημέρωση για τη Συμμετοχή των Φαρμακείων στη Δράση Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου»

 


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Ενόψει της επικείμενης έναρξης της συμμετοχής των φαρμακείων μας στην Δράση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου σας υπενθυμίζουμε τα δικαιολογητικά (πατήστε εδώ) που απαιτούνται να αποσταλούν στον φορέα υλοποίησης, την ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ενταχθούν όσα φαρμακεία το επιθυμούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
  • Η αποστολή των δικαιολογητικών της αίτησης συνεχίζεται και γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση prolipsis@idika.gr Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που αφορά στη διαδικασία αποστολής αίτησης ή και δικαιολογητικών οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποστέλλουν email στην ίδια διεύθυνση! 
  • Οι φαρμακοποιοί μπορούν επίσης και να καλούν στο HelpDesk της ΗΔΙΚΑ - τηλ.: 11401, για να λάβουν ενημέρωση και να επιλύσουν απορίες για θέματα που αφορούν συνολικά στην δράση πρόληψης.
 
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την υπ΄αριθμόν 3737/2.09.2024 επιστολή μας (πατήστε εδώ) η ΗΔΙΚΑ αποστέλλει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί στις αιτήσεις, την σύμβαση του φαρμακείου η οποία πρέπει να υπογραφεί από τον Νόμιμο εκπρόσωπο του φαρμακείουΕφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων ότι το email μπορεί να έχει αρχειοθετηθεί στα ανεπιθύμητα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (Spam) (πατήστε εδώ για τη σχετική ενημέρωση του ΠΦΣ).

  • Η αποστολή της υπογεγραμμένης σύμβασης γίνεται αποκλειστικά στο Email prolipsis-symvaseis@idika.grΓια οποιαδήποτε διευκρίνιση που αφορά στη διαδικασία συμβάσεων οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποστέλλουν email στην ίδια διεύθυνση!
 
Περαιτέρω διευκρινίσεις επί της διαδικασίας:



  • Στην περίπτωση περισσότερων του ενός νόμιμων εκπροσώπων του Φαρμακείου θα πρέπει αυτοί να υπογράψουν διαδοχικά την σύμβαση με την ΗΔΙΚΑ μέσω του Gov.gr.
  • Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση του κειμένου της σύμβασης. Τυχόν λάθη, τα οποία θα εντοπίζονται σε αυτήν στα στοιχεία του Φαρμακείου θα πρέπει να  αποστέλλονται με σχετικό email.
  • Η αποστολή ανυπόγραφων συμβάσεων είναι επίσης μη αποδεκτή και οι φαρμακοποιοί θα λάβουν σχετική ειδοποίηση στο email το οποίο έχουν δηλώσει.
  • Τονίζεται επίσης ότι δεν θα πρέπει να σκανάρεται, να τυπώνεται και να σφραγίζεται η σύμβαση, αλλά μόνο να υπογράφεται με ψηφιακή υπογραφή ή μέσω του Gov.gr, με το κείμενο ως έχει!!

  • Καταληκτική ημερομηνία της αποστολής των υπογεγραμμένων συμβάσεων ορίζεται η Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

 
Πορεία Συμμετοχής στην Δράση Πρόληψης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου έως τώρα  
  • Πάνω από 7.000 ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής που έχουν υποβληθεί στο prolipsis@idika.gr
  • Περίπου 400 από αυτές έχουν ελλιπή δικαιολογητικά και είναι σε διαδικασία διόρθωσης
  • Πάνω από 6.000 είναι ο αριθμός των συμβάσεων που έχουν αποσταλεί από την ΗΔΙΚΑ προς υπογραφή στα φαρμακεία
  • Πάνω από 4.500 είναι ο αριθμός των υπογεγραμμένων συμβάσεων που έχουν επιστραφεί στο prolipsis-symvaseis@idika.gr
  • Στο τέλος του μήνα θα γίνει μαζική αποστολή από την ΗΔΙΚΑ με απαντητικό ατομικό email, των ηλεκτρονικά υπογεγραμμένων και από την ΗΔΙΚΑ συμβάσεων, για να υπάρχει το αρχείο του κάθε φαρμακείου, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
 
          Σας επανακοινοποιούμε την σύμβαση μεταξύ Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της ΗΔΙΚΑ που όπου ορίζονται οι υποχρεώσεις των φαρμακοποιών έναντι του προγράμματος διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών tests για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και τις υποχρεώσεις της ΗΔΙΚΑ έναντι των συμβαλλόμενων στο πρόγραμμα φαρμακοποιών.

Επισημαίνουμε πως η πληρωμή των φαρμακείων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται με αποστολή των τιμολογίων ηλεκτρονικά σε email που θα υποδείξει ο φορέας υλοποίησης ενώ το φυσικό αρχείο των τιμολογίων, θα αποσταλεί σε δεύτερο χρόνο και εφόσον προηγηθεί σχετική ενημέρωση των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων που θα αναλάβουν τη συλλογή και αποστολή τους. Σε ειδικές περιπτώσεις την συλλογή του φυσικού αρχείου των τιμολογίων θα αναλάβει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: