Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΦΣ: «Ενημέρωση για τη Συμμετοχή των Φαρμακείων στη Δράση Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου»

 


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Ενόψει της επικείμενης έναρξης της συμμετοχής των φαρμακείων μας στην Δράση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου σας υπενθυμίζουμε τα δικαιολογητικά (πατήστε εδώ) που απαιτούνται να αποσταλούν στον φορέα υλοποίησης, την ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ενταχθούν όσα φαρμακεία το επιθυμούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
  • Η αποστολή των δικαιολογητικών της αίτησης συνεχίζεται και γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση prolipsis@idika.gr Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που αφορά στη διαδικασία αποστολής αίτησης ή και δικαιολογητικών οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αποστέλλουν email στην ίδια διεύθυνση! 
  • Οι φαρμακοποιοί μπορούν επίσης και να καλούν στο HelpDesk της ΗΔΙΚΑ - τηλ.: 11401, για να λάβουν ενημέρωση και να επιλύσουν απορίες για θέματα που αφορούν συνολικά στην δράση πρόληψης.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΚΑΑ

 Συνάδελφοι προσοχή κατά την εκτέλεση ΕΚΑΑ.


Οι συνταγές ΕΚΑΑ χρειάζονται

1) ανέβασμα της Κάρτας ΕΚΑΑ κατά την εκτέλεση

2) Διαβίβαση της Κάρτας (συνταγών ΕΚΑΑ) κατά το κλείσιμο των συνταγών.

Δεν ξέρω αν κάποια προγράμματα διαβιβάζουν αυτόματα, πάντως στο Europharmacy 2, δε διαβιβάζονται...



Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

 Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων

ΝΠΔΔ Όθωνος 6

Θέμα " Εφαρμογή χειμερινού ωραρίου"
Αρ. Πρωτ. 222    10/09/2024

Έπειτα από σύγκληση ΔΣ, χθές στις 09/09/2024, το ΔΣ αφού έλαβε υπόψη
α) τις ανάγκες των ασθενών
β) το ενεργειακό κόστος
γ) την ανάγκη του γονέα να πάει πρώτα το παιδί του σχολείο αποφάσισε την εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου από 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ΕΩς 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 Ως ΕΞΗς

Ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο φαρμακείων της πόλης των Τρικάλων

Δευτέρα 08:20 - 14:00 και 17:30-21:00
Τρίτη  08:20 - 14:30
Τετάρτη 08:20 - 14:00 και 17:30-21:00
Πέμπτη 08:20 - 14:30
Παρασκευή 08:20 - 14:00 και 17:30-21:00

Υπενυθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να διατήρήσει το φαρμακείο του ανοιχτο με δήλωση διευρυμένου ωραρίου για τις ώρες που προβλέπονται από το νόμο. (Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι την 21.00 και το Σάββατο μέχρι την 20.00 ) με δηλώσεις που θα στέλνοτναι εμπρόθεσμα, (30 ημέρες τουλάχιστον πριν την αρχή του οριζόμενου διμήνου).

Ο πρόεδρος
Χαρίσης Γιάννης

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ 09 2024

 ΠΡΟΣΟΧΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΟΡΘΟ 21/09 ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

28/09 ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ

ΕΠΕΙΓΟΝ , ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

 Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων

ΝΠΔΔ Όθωνος 6

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Έχουμε τονίσει άπειρες φορές ότι τους φακέλους πρέπει να τους φέρνετε στο σύλλογο εμπρόθεσμα, εως την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Η ίδια σύσταση έγινε και από το τοπικό τμήμα του ΕΟΠΥΥ.

Την 6η εργάσιμη, (σήμερα πχ) είναι προγραμματισμένο να περάσει κούριερ σε συγκεκριμένη ώρα , να παραλάβει συγκεκριμένη αίτηση με όσους έχουν φέρει 
τους φακέλους.

Πχ σήμερα, 12 το μεσημέρι θα περάσει το κούριερ να παραλάβει. Η αίτηση μισή ώρα πριν, πρέπει να είναι έτοιμη.

Φάκελοι που δε θα έρχονται έγκαρα στο σύλλογο, οι υποβολές θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα αποστέλλονται τον επόμενο μήνα ως εκπρόθεσμες οπότε και η πληρωμή τους θα καθυστερεί.

Για να γίνει η πληρωμή, δε φτάνει μόνο να πάνει οι συνταγές στον ΕΟΠΥΥ αλλά πρέπει και τα πρωτότυπα τιμολόγια να πανε στο σύλλογο

ο Πρόεδορος
Χαρίσης Γιάννης

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛ. ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΕΚΑΑ

 


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 07.08.2024 ενημέρωσης, που σας αποστείλαμε αναφορικά με το

πλαίσιο της υπ΄αρ. Δ3 (α) 33959/28.06.2024 (Β΄3800) Απόφασης του Υπουργού Υγείας και

την σχετική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ για την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της

ηλεκτρονικής συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων σε πολίτες εξωτερικού χωρίς ΑΜΚΑ ή

ΕΚΑΑ, που η ανωτέρω απόφαση προβλέπει, παρέχονται οι ακόλουθες διευκρινίσεις:

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 3 της ως άνω απόφασης οι φαρμακοποιοί ανά την

Επικράτεια, οφείλουν να διασταυρώνουν και να επαληθεύουν τα στοιχεία του ασθενούς με

την εκ μέρους του επίδειξη του εγγράφου ταυτοποίησης (πχ διαβατήριο) και της άυλης

συνταγής, η οποία προσκομίζεται σε ψηφιακή μορφή.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Δήλωση Διευρυμένου Ωραρίοιυ

 1) Η δήλωση για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα γίνει εως τις 30 Σεπτεμβρίου . Το πρωινό ωράριο ενδέχεται να αλλάξει, οπότε όσοι θέλετε περιμένετε ως τις 15 του μήνα που θα συνεδριάσουμε


2) Προσοχή στο πως δηλώνετε το ωράριο

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι δηλώσεις για το διευρυμένο ωράριο γίνονται ανά δίμηνο και θα πρέπει να κατατίθενται τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη του διμήνου που αφορούν.

  ΠΧ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024 (τελευταία ημέρα
υποβολής 31.7.2024, ημέρα Τετάρτη)
 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024 (τελευταία ημέρα υποβολής 30.9.2024, ημέρα Δευτέρα)
 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2025 (τελευταία ημέρα υποβολής 2.12.2024, ημέρα
Δευτέρα, γιατί η 30/11 είναι Σάββατο)
 ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2025 (τελευταία ημέρα υποβολής 31.1.2025, ημέρα Παρασκευή)
 ΜΑΪΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2025 (τελευταία ημέρα υποβολής 31.3.2025, ημέρα Δευτέρα) 

ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΣΟΣ 2025

(τελευταία ημέρα
υποβολής 31.5.2024, ημέρα )


ΠΦΣ: «Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

 


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τα emails, τα οποία έστειλε η ΗΔΙΚΑ στους φαρμακοποιούς οι οποίοι απέστειλαν τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στη δράση πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου - διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη - θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή για τα εξής : 

1. Το email περιέχει Σύμβαση του φαρμακείου που πρέπει να υπογραφεί και να επιστραφεί στην ΗΔΙΚΑ , ως απαραίτητο δικαιολογητικό έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης, έγκρισης και καταχώρησης του φαρμακείου στη σχετική πλατφόρμα διάθεσης των test, και αποτελεί απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση στα πλαίσια όσων ορίζονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα πρόληψης για όλους τους παρόχους υγείας που συνεργάζονται στις δράσεις αυτές. Η Σύμβαση του ΠΦΣ - ΗΔΙΚΑ εγγυάται τη διαδικασία συμμετοχής των φαρμακείων, τις υποχρεώσεις αμφότερων και τους όρους πληρωμής μας.

2. Το αρχείο το οποίο επισυνάπτεται με το email και αφορά τη Σύμβαση θα πρέπει να το υπογράψει ο νόμιμος εκπρόσωπος του φαρμακείου ηλεκτρονικά , μέσω της ψηφιακής βεβαίωσης εγγράφων του gov.gr (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou) ή με τη χρήση ψηφιακής υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του φαρμακείου (αν διαθέτει φυσικά διαθέτει ψηφιακή υπογραφή).

 


3. Το όνομα του αρχείου της υπογεγραμμένης ηλεκτρονικής σύμβασης θα πρέπει να είναι ο Αριθμός που αναγράφεται κάτω από την ημερομηνία σύμβασης (πάνω δεξιά).

4. Το αρχείο θα πρέπει να είναι το πρωτότυπο μέσω του gov.gr σε μορφή.pdf και όχι φωτογραφία ή σκαναρισμένο και να αποσταλεί στο prolipsis-symvaseis@idika.gr και όχι στο prolipsis@idika.gr (αν παρόλα αυτά έχει αποσταλεί στο prolipsis@idika.gr δεν είναι λάθος αλλά θα καθυστερήσουν να το
δουν. Συστήνουμε να τα ξαναστείλετε στο prolipsis-symvaseis@idika.gr ή να κάνετε προώθηση εκεί του email το οποίο είχατε αποστείλει)
.

5. Στην 5η παράγραφο του άρθρου 3 της Σύμβασης αναφέρεται ότι «Οι μηνιαίες υποβολές του φαρμακείου ελέγχονται, εκκαθαρίζονται και εξοφλούνται από την Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ εντός εύλογου χρόνου (60-90 ημερών) από την ημερομηνία κατάθεσης της οικονομικής απαίτησης». Αυτό έχει αντικατασταθεί με νέα email τα οποία αποστέλλονται τώρα από την ΗΔΙΚΑ - αφού η διαδικασία αποστολής των Συμβάσεων είναι σε εξέλιξη - διότι με παρέμβαση ΠΦΣ διευκρινίστηκε ότι ισχύει η εξόφληση εντός 30 ημερών από την «καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των σχετικών τιμολογίων» στο τέλος εκάστου διμήνου, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. δ της της υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης για τη Δράση Πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου μεταξύ ΗΔΙΚΑ ΑΕ και ΠΦΣ που υπογράφηκε στις 12/7/2024. Σας επισυνάπτουμε το σχετικό email με τη διόρθωση της ΗΔΙΚΑ το οποίο έχει αποσταλεί: