Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ

 Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που έγιναν για την  έκδοση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας και την σχετ. νομοθεσία , σας ενημερώνουμε ότι:

 

Στις πράξεις και συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, περιλαμβάνεται η είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων ή η εξόφληση τίτλων πληρωμής από το Δημόσιο και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης , όπως καθορίζονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία , καθώς και από αυτούς που ενεργούν πληρωμές με εντολή ή εξουσιοδότησή τους , εφ’ όσον το ακαθάριστο ποσό του κάθε τίτλου ή της κάθε εκκαθαρισμένης απαίτησης υπερβαίνει τις τρεις χιλιάδες ευρώ(3.000,00 € ). Το αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας προσκομίζεται από τον δικαιούχο στους διενεργούντες την πληρωμή ή την εξόφληση του τίτλου , κατά την πληρωμή ή την εξόφληση.

 

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους κατά την έκδοση του Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας ελέγχεται και το Μητρώο Εργοδοτών e-ΕΦΚΑ . Αν είναι απογεγραμμένος στο Μητρώο Εργοδοτών , στο Α.Α.Ε. που εκδίδεται , αναγράφεται σχετικό μήνυμα και ο υπόχρεος πρέπει να προσκομίσει και αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας εργοδότη. Στις ενημερότητες που προσκομίζονται γίνεται σαφή αναφορά αν υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης και άλλης ενημερότητας.

 

Για τις εταιρίες απαιτείται η προσκόμιση Α.Α.Ε. με το Α.Φ.Μ. της εν λόγω  εταιρίας.

 

Το κάθε αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας εκδίδεται για ένα σκοπό και μπορεί να προσκομισθεί σε μια μόνο συναλλαγή . Σε περίπτωση πολλαπλών συναλλαγών εκδίδονται και ισάριθμα αποδεικτικά. Καθίσταται σαφές , ότι η κάθε Α.Α.Ε. που προσκομίζεται είναι για μια και μόνο πληρωμή και πρέπει να εκδίδεται καινούργια για κάθε πληρωμή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για κάθε δικαιούχο ξεχωριστά.

 

Τα ενημερωτικά σημειώματα δεν αποτελούν αποδεικτικά ασφαλιστικής ενημερότητας .

 

Από τα ανωτέρω εκτεθέντα προκύπτει ότι για την κατάθεση συνταγών φαρμάκων μηνός Ιανουαρίου 2021 και εφεξής  από τα φαρμακεία , εφ’ όσον το ακαθάριστο συνολικό ποσό της υποβολής  υπερβαίνει τα 3.000,00 ευρώ, θα πρέπει να κατατεθεί  νέο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας .

Τα αποδεικτικά που κατατέθηκαν για τις συνταγές 12ου 2020, επειδή χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή προηγούμενου μήνα , δεν θα προσκομισθούν τα ίδια εκ νέου.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: