Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Παράταση άυλης συνταγογράφησης, μέχρι 30/6 προθεσμίας της μη υποχρέωσης θεώρησης των γνωματεύσεων του ΕΚΠΥ από ελεγκτή ιατρό


Παράταση λαμβάνει το μέτρο της άυλης συνταγογράφησης έως τις αρχές του προσεχούς Φθινοπώρου με την απόφαση των υπουργών Υγείας και Επικρατείας.
Η απόφαση 2651 για την «Παράταση παροχής της υπηρεσίας άυλης συνταγογράφησης στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’1929/20.05.2020.
Με στόχο την εξυπηρέτηση των ασθενών, οι ιατροί του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας θα έχουν τη δυνατότητα....



..... χρήσης της άυλης συνταγογράφησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Στην απόφαση ελήφθη υπόψη ο κίνδυνος για περαιτέρω διάδοσης του κοροναϊού SARS-COV-2, o οποίος δεν έχει εξαλειφθεί και ως εκ τούτου παραμένει η ανάγκη περιορισμού της φυσικής επαφής ασθενών και ιατρών.

Μέχρι 30/6 δεν χρειάζεται θεώρηση γνωματεύσεων αναλωσίμων (όπου χρειαζόταν πριν, στα αναλώσιμα διαβήτη δεν χρειαζόταν έτσι κι αλλιώς).

Το άρθρο μας με τα ενημερωτικά πινακάκια ενημερώθηκε με το νέο δεδομένο και θα το βρίσκετε για να το συμβουλεύεστε στα δεξιά στη στήλη μας «Η ατζέντα μας-Τί να θυμηθώ» (δείτε ΕΔΩ)

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ:



Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ αρ.ΕΑΛΕ/Γ.Π.28304 (ΦΕΚ1774/Β΄/9-5-2020) υπουργική απόφαση παρατείνεται η μη υποχρέωση θεώρησης γνωματεύσεων από ελεγκτή ιατρό, όπου αυτή ορίζεται από τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ, ΦΕΚ4898/Β΄/2018) όπως ισχύει, έως την 30η Ιουνίου 2020.

Ο Γενικός Δ/ντης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας
Γ. ΑΓΓΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: