Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΥΛΙΚΏΝ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑΣ

"ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ..."
Προς ενημέρωσή σας...
1.Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων και μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν στην αρμόδια αρχή, εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών από την έναρξη ισχύος της παρούσας (σήμερα η τελευταία μέρα), στοιχεία αποθεμάτων σε:

α) χειρουργικές μάσκες,
β) αντισηπτικά διαλύματα και
γ) αντισηπτικά μαντηλάκια.
2. Απογράφετε την ποσότητα των αποθεμάτων (σε τεμάχια για τις χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε λίτρα για τα αντισηπτικά διαλύματα), και από αυτά μόνο μόνο όσα είναι προς διάθεση (πώληση) και όχι τα προσωπικά του φαρμακείου που χρησιμοποιούνται από φαρμακοποιό, προσωπικό ή από πελάτες!
3. Τα παραπάνω αποθέματα  επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας τριών (3) ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση. Δηλαδή κάθε τρεις μέρες κάνουμε την ίδια διαδικασία (!!!) για τα αποθέματα και όχι για ενδεχόμενες αγορές (σαν καψόνι ακούγεται).
4. Όσοι δεν έχουν σήμερα αποθέματα θα απογράψουν ΜΗΔΕΝ απόθεμα στην διεύθυνση «https://antiseptics-suppliers.businessportal.gr/authentication?fbclid=IwAR2xdNkKG092ls4YMngOG74bR5bEPnHNPalfpuqKuUT62pokqvNA-G0sXFk» χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης ΓΕΜΗ των υπόχρεων επιχειρήσεων ή TAXIS για ατομικές επιχειρήσεις όπως πχ μη συστεγασμένα φαρμακεία.
5. Η μη υποβολή ή η υποβολή ανακριβούς δήλωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος επισύρει την αθροιστική επιβολή κυρώσεων ως εξής:
α) κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών, στο μέτρο που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς και
β) διοικητικό πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
6. Τα προϊόντα που απογράφουμε δεν κατάσχονται (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) και είναι προς διάθεση στους πολίτες. Προφανώς το υπουργείο επιδιώκει να είναι γνώστης της ποσότητας που υπάρχει ως απόθεμα σε όλους τους τροφοδοτικούς μηχανισμούς (παραγωγούς, εισαγωγείς, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: