Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

1η ΜΑΪΟΥ 2015 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (Π.Φ.Σ.)

ImageΤ. Υ.ΠοΕ.Τ 
Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Διοίκηση 
Τ: 210 3349500 
Προς όλους τους Τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αθήνα, 26 Μαΐου 2015 
Θέμα: 'Διευκρινίσεις σχετικά με Σην εφαρμογή ξης από 6.4.2015 σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Π.Φ.Σ. και του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.' 
Κύριοι, 
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω σύμβαση, σας γνωρίζουμε τη διεύθυνση στην οποία θα διαβιβάζετε μηνιαία τις καταστάσεις με τα οφειλόμενα στα φαρμακεία του Συλλόγου σας ποσά, μαζί με τους φακέλους με το τιμολόγιο και τις συνταγές
ανά φαρμακείο. 

ImageImageImageImageImageImageImageΗ ταχυδρομική διεύθυνση αποστολής της έντυπης μορφής

των καταστάσεων και των φακέλων είναι: Τ.Υ.Π.Ε,Τ., Σοφοκλέους 151 105 52 Αθήνα, Προς το Τμήμα Διαχείρισης Συνταγών. Η ηλεκτρονική διεύθυνση για την αποστολή του αντίστοιχου με την κατάσταση ηλεκτρονικού αρχείου είναι internet@typet.gr. 
Τα στοιχεία του ΤΝ.Π.Ε.Τ, για την έκδοση των τιμολογίων από τα φαρμακεία είναι τα ακόλουθα . 
ο Επωνυμία: Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, Imageo Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Οργανισμός, Imageo Α.Φ.Μ.. 090016381 Imageo Δ.Ο.Υ.. Α' Αθηνών o Διεύθυνση: Σοφοκλέους 15, 105 52 Αθήνα. 
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 24, παράγραφος 1 της ανωτέρω σύμβασης, πρέπει Imageμέχρι τέλος Μαΐου να μας έχετε αποστείλει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία όλων των φαρμακείων του Συλλόγου σας, καθώς και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του Συλλόγου σας; στον οποίο το Τ. Υ.Π.Ε.Τ. θα καταθέτει τα οφειλόμενα ποσά. 
Σε περίπτωση που έχετε αποστείλει ήδη τα ανωτέρω στοιχεία, παρακαλούμε αγνοήστε την υπόμνηση αυτή. 
ShapeΤέλος, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των συνταγών κάποιου φαρμακείου είναι μικρός, η αποστολή τους στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, ώστε να διαβιβαστούν στο Ταμείο Υγείας, μπορεί να πραγματοποιηθεί όποτε επιθυμεί ο φαρμακοποιός, με την έκδοση ενός τιμολογίου στο τέλος κάποιου μήνα της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. 
ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙ-ΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 
Αιόλου & Σοφοκλέους 15, Τ.Κ. 105 52, Αθήνα τηλ.: 210 33 49 300, Fax: 210 33 49 530 
W: www.tvoet.gr. Ε: 2ds@tvnet.n• 
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή τυχόν διευκρινίσεων που θα απαιτηθούν, (αρμόδιοι οι κ. Ιωσήφ Δαπόλας, τ: 210 3349335, 6944 302808 και Γιώργος Μπολιώτηςι τ: 210 3349503] 6982 473108). 
Image 
ΚΟΙΝ Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.ΦαΣ.)Image 
Μετά από σειρά επαφών μεταξύ του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) επετεύχθη τελικά η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, η οποία τίθεται σε ισχύ από 1ης Μαΐου 2015 και αφορά στη διευκόλυνση αλλά και την ανακούφιση των ασφαλισμένων μελών του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. που διαμένουν στην Περιφέρεια, όσον αφορά στην φαρμακευτική τους κάλυψη.
Σύμφωνα με την ανωτέρω σύμβαση συνεργασίας
τα μέλη του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., εφεξής έχουν τη δυνατότητα προμήθειας φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία όλης της χώρας, καταβάλλοντας μόνο το αναλογούν ποσοστό συμμετοχής.
Αυτονόητο είναι ότι εξακολουθούν να ΙΣΧΥΟΥΝ οι προϋποθέσεις χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων ήτοι:
  • Για συνταγές κόστους άνω των 100,00€, για Αθήνα, Πειραιά & Θεσσαλονίκη, απαιτείται προέγκριση ελεγκτή ιατρού Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
  • Για συνταγές κόστους άνω των 250,00 € για την υπόλοιπη χώρα, απαιτείται προέγκριση ελεγκτή ιατρού Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
  • Για συνταγές κόστους άνω των 600,00€, καθώς και για φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης, Botox  & Disport, ανεξαρτήτως ποσού, απαιτείται προέγκριση της Υ.Ε. Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Από την προαναφερόμενη διαδικασία εξαιρούνται τα εξής:
  • τα αναλώσιμα υλικά της νόσου του διαβήτη (ταινίες σακχάρου, σύριγγες ινσουλίνης και βελόνες)
  • τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα γαληνικά και τα φαρμακοτεχνικά σκευάσματα (μόνο για το φαρμακευτικό μέρος και όχι για το καλλυντικό)
  • τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εμπεριέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα
  • τα εισαγόμενα μέσω ΙΦΕΤ φάρμακα
  • τα σκευάσματα ειδικής διατροφής
    για τα οποία τα μέλη καταβάλλουν το σύνολο της λιανικής αξίας στο φαρμακείο και για την αποζημίωσή τους, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις,  απευθύνονται στις  υπηρεσίες του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.,  προσκομίζοντας την απόδειξη λιανικής πώλησης, συνοδευόμενη από τη σχετική συνταγή και την ιατρική γνωμάτευση.
Η επιτυχία αυτή του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. προσβλέπει αποκλειστικά στο όφελος των ασφαλισμένων μελών του και την εξυπηρέτησή τους, στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας διαδικασίας αποζημίωσης των εξόδων, που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2014.
Σας ενημερώνουμε ότι το ταμείο του ΤΥΠΕΤ μας διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των συνταγών κάπου φαρμακείου είναι μικρός, η υποβολή τους στον Σύλλογο (με σκοπό να διαβιβαστούν στο ΤΥΠΕΤ), μπορεί να πραγματοποιηθεί όποιο μήνα το επιθυμεί ο φαρμακοποιός, με την έκδοση ενός τιμολογίου στο τέλος κάποιου μήνα και φυσικά εντός της τρέχουσας οικονομική χρήσης. 

Επίσης σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημεία της νέας σύμβασης μεταξύ ΠΦΣ και ΤΥΠΕΤ (Απρίλιος 2015) και αφορούν την εκτέλεση συνταγών : 







Το ΤΥΠΕΤ αποζημιώνει με βάση τη λιανική τιμή του αγοραζόμενου φαρμάκου και όχι με βάση την τιμή αναφοράς Για τα παρακάτω, οι ασφαλισμένοι του ΤΥΠΕΤ καταβάλλουν το σύνολο της λιανικής αξίας στο φαρμακείο και για την αποζημίωση τους, απευθύνονται στις υπηρεσίες του ΤΥΠΕΤ εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και προσκομίζοντας την απόδειξη λιανικής πώλησης, συνοδευόμενη από τη σχετική συνταγή και την ιατρική γνωμάτευση : 


Α) τα αναλώσιμα υλικά της νόσου του διαβήτη (ταινίες σακχάρου, σύριγγες ινσουλίνης και βελόνες) 
Β) τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, 
Γ) τα γαληνικά 
Δ) τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εμπεριέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, 
Ε) τα εισαγόμενα μέσω ΙΦΕΤ φάρμακα και 
Στ) τα σκευάσματα ειδικής διατροφής

 Χειρόγραφες συνταγές αποζημιώνονται μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις : Σε περίπτωση αδυναμίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εφόσον φέρουν την ένδειξη «λόγω αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» 

Εμβόλια απευαισθητοποίησης: Σε περίπτωση αδυναμίας του συστήματος και συνεπώς αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σημειώνεται ότι η συνταγή συνταγογραφείται κανονικά στο ατομικό συνταγολόγιο του ΤΥΠΕΤ με την ένδειξη «λόγω αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» και εκτελείται ηλεκτρονικά από τον φαρμακοποιό Συνταγή που εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον ιατρό και δεν εκτελείται ηλεκτρονικά στο φαρμακείο δεν αποζημιώνεται.

 Για συνταγές άνω των 100 ευρώ, για Αθήνα, Πειραιά και ΘΕσσαλλονίκη και άνω των 250 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα, απαιτείται θεώρηση από ελεγκτή ιατρό του Ταμείου Υγείας, εκτός εάν αυτές έχουν συνταγογραφηθεί στα ιατρεία του ΤΥΠΕΤ ή της Ο.Α.Υ.Τ.Υ.Ε. στην Πάτρα ή από οποιαδήποτε μονάδα συνταγογράφησης 

Για συνταγές άνω των 600 ευρώ απαιτείται προέγκριση της Υγειονομικής Επιτροπής του ΤΥΠΕΤ Τα φάρμακα εξωσωματικής , Botox και Disport για να χορηγηθούν, απαιτείται προέγκριση της Υγειονομικής επιτροπής του ΤΥΠΕΤ ανεξαρτήτως ποσού. 

Για την συνταγογράφηση φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ο θεράπων ιατρός πρέπει να συμπληρώνει το ειδικό έντυπο Α (έντυπο ΕΟΦ) και να γνωματεύει την πορεία της νόσου. Απαιτείται προέγκριση από τον ΕΟΦ και την Υγειονομική Επιτροπή του ΤΥΠΕΤ. (Ο ασθενής πρέπει να υποβάλλει στην εν λόγω επιτροπή και τις εξετάσεις οι οποίες πιστοποιούν το νόσημα). 

Το ΤΥΠΕΤ δεν αποζημιώνει φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα τα οποία χορηγούνται με ιατρική συνταγή και συγκαταλέγονται στον αρνητικό κατάλογο, καθώς επίσης και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των μη υποχρεωτικά συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). 

Συνταγές στις οποίες απουσιάζει γνωμάτευση ή θεώρηση θα αποζημιώνονται εφ’ όσον κατά την εξέταση σχετικής ένστασης του φαρμακοποιού ή κατά το στάδιο εξηγήσεων επί ελέγχου, προσκομίζεται η σχετική γνωμάτευση.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ             ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Διαβάστε προσεκτικά τα έγγραφα.
Οι συνταγές θα κατατίθενται ανά μήνα ή ανά 3 μηνο στα γραφεία του συλλόγου
Διαβάστε τη διαδικάσια

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μετά από σειρά επαφών μεταξύ του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) επετεύχθη τελικά η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, η οποία αφορά στη διευκόλυνση αλλά και την ανακούφιση τωνασφαλισμένων μελών του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. που διαμένουν στην Περιφέρεια, όσον αφορά στην φαρμακευτική τους κάλυψη.



Σύμφωνα με την ανωτέρω σύμβαση συνεργασίας τα μέλη του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., εφεξής έχουν τη δυνατότητα προμήθειας φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία όλης της χώρας, καταβάλλοντας μόνο το αναλογούν ποσοστό συμμετοχής.



Αυτονόητο είναι ότι εξακολουθούν να ΙΣΧΥΟΥΝ οι προϋποθέσεις χορήγησης φαρμακευτικών σκευασμάτων ήτοι:









  • Για συνταγές κόστους άνω των 100,00€, για Αθήνα, Πειραιά & Θεσσαλονίκη, απαιτείται προέγκριση ελεγκτή ιατρού Τ.Υ.Π.Ε.Τ. 
  • Για συνταγές κόστους άνω των 250,00 € για την υπόλοιπη χώρα, απαιτείται προέγκριση ελεγκτή ιατρού Τ.Υ.Π.Ε.Τ. 
  • Για συνταγές κόστους άνω των 600,00€, καθώς και για φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης, Botox & Disport, ανεξαρτήτως ποσού, απαιτείται προέγκριση της Υ.Ε. Τ.Υ.Π.Ε.Τ.


Από την προαναφερόμενη διαδικασία εξαιρούνται τα εξής:

-τα αναλώσιμα υλικά της νόσου του διαβήτη (ταινίες σακχάρου, σύριγγες ινσουλίνης και βελόνες)
-τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα γαληνικά και τα φαρμακοτεχνικά σκευάσματα (μόνο για το φαρμακευτικό μέρος και όχι για το καλλυντικό)
-τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εμπεριέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα
-τα εισαγόμενα μέσω ΙΦΕΤ φάρμακα
-τα σκευάσματα ειδικής διατροφής
για τα οποία τα μέλη καταβάλλουν το σύνολο της λιανικής αξίας στο φαρμακείο και για την αποζημίωσή τους, εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, απευθύνονται στις υπηρεσίες του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., προσκομίζοντας την απόδειξη λιανικής πώλησης, συνοδευόμενη από τη σχετική συνταγή και την ιατρική γνωμάτευση.


Η επιτυχία αυτή του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. προσβλέπει αποκλειστικά στο όφελος των ασφαλισμένων μελών του και την εξυπηρέτησή τους, στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας διαδικασίας αποζημίωσης των εξόδων, που ισχύει από τον Ιανουάριο του 2014.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ενημέρωση των μελών του, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση της συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: