Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΕΩς 19/06 ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΣΜ

Κύριε Υπουργέ

Στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας, στο άρθρο 31 περιλαμβάνεται παράγραφος ώστε «να επιτρέπεται η λειτουργία υποστηρικτικού αποθηκευτικού χώρου φαρμακείου  σε διαφορετικό και ανεξάρτητο κτίριο …. εντός της ίδιας περιφέρειας…».

Επ΄ αυτού  υπάρχουν οι εξής παρατηρήσεις και ερωτήματα:





1.     Πότε στα τελευταία πενήντα χρόνια διαπιστώθηκε  η ανάγκη ύπαρξης και «υποστηρικτικού αποθηκευτικού χώρου» φαρμακείου και από ποιόν διατυπώθηκαν σχετικά προβλήματα και παράπονα ότι δήθεν στην αποθήκη του φαρμακείου δεν χωρούν τα φάρμακα του;

2.     Εάν έχετε διαπιστώσει ότι οι χώροι των φαρμακείων είναι ανεπαρκείς, γιατί με το νόμο 4254/2014 καταργήσατε το ελάχιστο απαιτούμενο εμβαδόν των 47,5 τ.μ.;
Εάν έχετε αντιληφθεί το λάθος σας, σας καλώ να νομοθετήσετε  για ελάχιστο εμβαδόν 100 τ.μ. ή και περισσότερων.

3.     Γνωρίζετε ότι τα κουτιά των φαρμάκων έχουν ελάχιστο όγκο. Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν πως προκύπτει αυτός ο τεράστιος όγκος φαρμάκων που επιβάλλει την ύπαρξη και υποστηρικτικού αποθηκευτικού χώρου φαρμάκων.
Τα 12.000 φαρμακεία που λειτουργούν σήμερα στη χώρα δεν είχαν και δεν έχουν πρόβλημα χώρου για τα αποθέματά τους, τα οποία συνεχώς μειώνονται και συχνά – πυκνά σε κάθε ανακοστολόγηση απαξιώνονται οικονομικά.
Τα φαρμακεία έχουν πρόβλημα ρευστότητας και οικονομικής επιβίωσης εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών που δυστυχώς τόσον εσείς όσον και οι προκάτοχοι σας, προωθείτε.

4.     Επειδή η περί ού ο λόγος παράγραφος περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο «ρυθμίσεις για τα φαρμακεία» παρακαλώ να αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο κεφάλαιο  και αν συμπεριληφθεί σε ένα άλλο κεφάλαιο με τίτλο «Επιπλέον ρυθμίσεις για τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετήθηκαν με το Ν. 4254/2014».

5.     Πόσα άλλα «μηνύματα» πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει ανάλογες «εξυπηρετήσεις» συμφερόντων; Φαίνεται ότι το μήνυμα των εκλογών δεν ήταν τόσο δυνατό.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: